12.3 C
De Bilt

Gemeente Kampen zet Peukenbrigade® in om peuken te weren uit Kamper binnenstad

In opdracht van gemeente Kampen gaat de Peukenbrigade® Kampen in de zomermaanden de Kamper binnenstad in om de strijd aan te gaan met peuken. Vergezeld van hun bakfiets, gaat de Peukenbrigade® Kampen in gesprek met (rokende) bezoekers en ondernemers. De brigade is deze zomer een aantal keren op verschillende dagen en tijdstippen aanwezig in de binnenstad.

Peukenbrigade®

Afgelopen vrijdag 21 juli was de De Peukenbrigade® Kampen voor het eerst in de binnenstad aanwezig en sprak daarbij bewoners en ondernemers aan op het achteloos weggooien van peuken en de schoonmaakwerkzaamheden die hierbij komen kijken. In de Oudestraat en bij de Plantage zijn speciale peukenpalen, zogenaamde ballotbins geplaatst. Ook heeft de brigade een speciale stofzuiger waarmee ze peuken verwijderen die op moeilijk bereikbare plekken liggen.

Schadelijke stoffen

De Peukenbrigade® Kampen is door de gemeente Kampen ingeschakeld om op pad te gaan en rokers bewust te maken van de vervolgschade van een achtergebleven peuk. Per strekkende meter ligt er minstens 1 peuk op de grond. En dat is minder onschuldig dan het misschien lijkt. Het filter van de sigaret is gemaakt van kunststof. In dat filter blijven na het roken veel schadelijke stoffen achter. Deze schadelijke stoffen (zware metalen en nicotine) lekken weg en komen zo in het milieu terecht. Plastics uit de filters zijn schadelijk voor het milieu en voor dieren. Alle reden dus om peuken in de afvalbakken te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio