7.5 C
De Bilt

Kampen versnelt woningbouw; minister Hugo de Jonge op bezoek in het gebied Reevedelta

Reeve Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge bezocht donderdag 1 september het projectgebied Reevedelta in Kampen en plaatste samen met burgemeester Sander de Rouwe en wethouder Jan Peter van der Sluis het woonplaatsbord van het nieuwe dorp Reeve.

Wethouder Jan Peter van der Sluis, gedeputeerde Monique van Haaf en bestuurders en directies van deltaWonen, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, BEMOG Projectontwikkeling BV en Mateboer Projectontwikkeling BV informeerden de minister over de ontwikkeling van circa 3.000 woningen en de kansen die hier liggen om de woningbouw te versnellen. Reevedelta is een grootschalige ontwikkeling van landelijke betekenis.

Het bezoek valt mooi samen met de afronding van de dialoogronde met inwoners en stakeholders. In het najaar worden de uitkomsten van de gesprekken aan de inwoners en de gemeenteraad teruggekoppeld en worden de resultaten verwerkt in de definitieve gebiedsvisie. Inzet is de start bouw in 2025/2026 van de woningen in Reeve 2 en in het Venekwartier. Hiermee levert Reevedelta een belangrijke bijdrage aan de enorme woningbouwopgave in de regio en in Nederland.

uc?id=1jHDAKE3aSomnGw9zlhvBCt53Nun9mUCs
plaatsing plaatsnaambord. Foto: Gemeente Kampen

Woonplaats nieuwe dorp Reeve

Op 3 juni 2021 heeft de gemeenteraad het besluit genomen dat het dorp Reeve een woonplaats binnen de gemeente Kampen wordt. De gemeente Kampen bestaat vanaf dat moment uit negen woonplaatsen; ‘s-Heerenbroek, Grafhorst, Zalk, IJsselmuiden, Kampen, Kamperveen, Wilsum, Mastenbroek en Reeve.

Reeve is op dit moment vol in ontwikkeling. Woningen worden gebouwd, de eerste straatnaamborden staan er en nu is het woonplaatsbord Reeve geplaatst.

plaatsing plaatsnaambord. Foto: Gemeente Kampen

Gebiedsvisie Reevedelta

In mei publiceerde het college van de gemeente de concept Gebiedsvisie Reevedelta. Reevedelta beslaat een gebied van circa 850 hectare en is sleutelproject in de regionale woonagenda. Daarmee wil de gemeente voorzien in de grote behoefte aan woningen in Kampen en de regio West Overijssel. De gebiedsvisie laat zien hoe in dit gebied in de komende tien jaar tussen de circa 2.800 en 3.200 woningen gebouwd kunnen worden. Dat is inclusief het nieuwe dorp Reeve. Hiermee vergroten we het aantal woningen voor de stad Kampen met bijna 20%.

Samenwerkingen

De gemeente en consortium De Dijken BV (BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling, BEMOG Projektontwikkeling BV en Mateboer Projectontwikkeling BV) werken samen aan de versnelling van de woningbouwontwikkeling in het gebied Reevedelta. De versnelling is noodzakelijk om de ambitie van circa 400 nieuwe woningen per jaar in de gemeente Kampen waar te kunnen maken.

Woningcorporatie deltaWonen is nauw betrokken bij de uitwerking van de gebiedsvisie om invulling te geven aan het sociale woningbouwprogramma.

Reeve is een gezamenlijk initiatief van gemeente Kampen en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio