Kampen zoekt een nieuwe sociaal ombudsfunctionaris

Kampen – Per 1 maart 2021 stopt Callista Bos met haar werk als sociaal ombudsvrouw voor de gemeente Kampen. In de afgelopen jaren heeft zij met veel inwoners gesproken over de manier waarop de gemeente zaken in het sociaal domein oppakt en afhandelt. Zorgbelang Overijssel rondt nu de wervings- en selectieprocedure voor een geschikte opvolger af.

Sterk sociale functie

De sociaal ombudsfunctionaris biedt een luisterend oor, onderzoekt de situatie, bemiddelt, geeft onafhankelijk advies en gaat samen met de inwoner en gemeente op zoek naar oplossingen. Elk half jaar doet de sociaal ombudsvrouw verslag van haar werkzaamheden aan het college en de gemeenteraad via een rapportage waarin ontvangen signalen en aanbevelingen staan.

Inwoners Kampen en ombudsfunctionaris

De gemeente is verantwoordelijk voor de zorg voor en ondersteuning van inwoners. Bij de uitvoering van deze taken kan het zijn dat niet iedereen altijd tevreden is. In dat geval kunnen inwoners van de gemeente met hun vragen en zorgen terecht bij de sociaal ombudsfunctionaris. Mevrouw Bos heeft deze functie vanaf 2016 vervuld.

Vragen en klachten over sociaal domein

Ook na 1 maart kunnen inwoners voor vragen en klachten over het sociaal domein contact opnemen met Zorgbelang Overijssel via ombudsvrouwkampen@zorgbelang-overijssel.nl of 074-291 35 97.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img