12.5 C
De Bilt

Kinderen van de Looschool presenteren plan skatepark aan burgemeester

Oldebroek Vorige week maandag bezocht burgemeester Tanja Haseloop-Amsing de kinderen van groep 7/8 van de Looschool. Samen met twee leden van Klankbordgroep ’t Loo kreeg de burgemeester meer te horen over hun plan voor het realiseren van een skatepark in ‘t Loo. Dit plan is één van diverse vragen, plannen en ideeën die de klas vlak voor de zomervakantie al tijdens een bezoek met de burgemeester besprak.

Een eigen plek

De leerlingen willen graag een plek waar alle kinderen kunnen skaten, steppen of zelfs bmx’en. In hun presentatie schetsten zij hoe het park eruit moet komen te zien, wat de belangrijkste onderdelen zijn en wat zij zelf al gedaan hebben om de plek te realiseren. Zo zijn er in ’t Loo maar liefst 129 handtekeningen verzameld van inwoners die voor de realisatie van een skatepark zijn. De handtekeningen heeft de klas aan de burgemeester overhandigd.

Kinderen in gesprek met burgemeester

De kinderen en de burgemeester hebben gepraat over hoe het skatepark een veilige plek voor iedereen kan worden en wat mogelijke locaties zijn. De gemeente gaat de plannen bekijken en samen met de leerlingen onderzoeken of er een definitief plan gemaakt kan worden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio