8.2 C
De Bilt

Laat uw snoeihout in het buitengebied nu gratis ophalen

Raalte  – Het is al mogelijk om het hele jaar door gratis grof snoeihout aan te bieden bij de milieubrengstations van ROVA in Raalte en Zwolle en bij Jansen Wijhe. Begin dit jaar is er een extra service bijgekomen. Inwoners die in het buitengebied van de gemeente Raalte wonen, kunnen hun snoeihout twee keer per jaar gratis laten ophalen. Dit hout wordt, indien gewenst, aan huis versnipperd. Daarom heet dit initiatief de Snipperroute. De Snipperroute is een proef die na twee jaar wordt geëvalueerd.

Wat houdt de Snipperroute in?


Woont u in het buitengebied (buiten de bebouwde komgrens) en heeft u snoeihout dat u kwijt wilt? Dan kunt u dit in de week van 10 tot en met 14 december gratis laten ophalen. Het opgehaalde hout wordt versnipperd. Eventueel kunt u het hout ook ter plaatse laten versnipperen. U kunt dit voor €10,- per m³ afnemen.

Waar moet het hout aan voldoen?


Om deel te kunnen nemen aan de Snipperroute moet uw hout aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De hoeveelheid hout die u aanbiedt, heeft tenminste een omvang van 6 m³. Heeft u minder dan 6 m³? Dan kunt u zich wel aanmelden, maar u brengt het snoeihout dan naar een locatie in de buurt. Op basis van de aanmeldingen wordt een aantal locaties aangewezen, waar het snoeihout wordt verzameld.
  • U kunt alleen houtige massa aanbieden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen.
  • Ook stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen.


Aanmelden


ANV Groen Salland voert de Snipperroute uit voor de gemeente Raalte. Aanmelden kan door vóór 26 november te mailen naar ANV Groen Salland via groensalland@kpnmail.nl. U geeft dan aan dat het om de snipperroute Raalte gaat en ontvangt een aanmeldformulier dat u kunt invullen en terugmailen. Op www.raalte.nl/snipperroute vindt u meer informatie over de Snipperroute.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio