6.4 C
De Bilt

Lancering 7 nieuwe Slinger van Salland fietsroutes

Salland – De regio Salland heeft zoveel moois te bieden. Reden voor Salland Marketing om – samen met de Sallandse toeristisch recreatieve ondernemers – de Salland Slinger dag te organiseren! Als aftrap van het toeristisch seizoen kunnen toeristen en Sallanders op Paaszaterdag 16 april a.s. één of meer van de 7 nieuwe Slingerroutes fietsen en onderweg genieten van leuke acties.Nieuwe fietsroutes ‘Slingers van Salland’

Salland presenteert 7 nieuwe fietsroutes. Onder de naam ‘Slinger van Salland’ worden ze officieel gelanceerd op Paaszaterdag en zijn vanaf die dag te fietsen. De toerist en de Sallander ontdekken al fietsend alle mooie Slinger verhalen en bijzondere plekken in Salland! Zo kun je genieten van de mythe van de Heks van Lettele, van het verhaal achter de luiken in Heino, van het Germaans Verleden Heeten, van het geheim van de IJssel in oorlog en vrede, van het verdwenen landschap van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, van de Boerenkracht van Luttenberg-Heeten-Raalte en van de pure smaken van Hellendoorn e.o.. 

Unieke fietservaringen met mooie ondernemersacties

De routes, die het hele jaar rond te fietsen zijn, zijn onderscheidend vanwege de ontmoeting met Sallandse iconen & geheimen en ontwikkeld door ondernemers en vrijwilligers uit Salland i.s.m. Salland Marketing. Onze gastvrije ondernemers voegen bijzondere arrangementen aan de route toe, waardoor je onderweg ook heerlijk kunt genieten van een hapje en drankje en zelfs lekker kunt blijven slapen. Daarmee zijn het meer dan ‘gewone’ fietsroutes en unieke fietservaringen om Salland beter te leren kennen!

Speciaal voor de Salland Slinger dag op Paaszaterdag heeft een aantal ondernemers aan de route op 16 april een speciale Slinger actie. Museum Eicas in Deventer heeft speciaal voor de fietsers van de route de Heks van Lettele korting op de entreeprijs: €5,00 i.p.v. €10,00.

Extra aantrekkelijk is het om die dag de Boerenkracht route te fietsen!Bij Café – Zaal Spoolder in Luttenberg kun je genieten van koffie met gebak en slagroom van €5,75 voor €5,00 of van Mosterd-/tomatensoep van € 5,00 voor € 4,50.

Bij De Huttert in Luttenberg is het 2e kopje koffie gratis.

Wanneer je de smaakfietsroute Hellendoorn fietst, heeft het Pannenkoekenhuus Marle een leuke aanbieding. Op zaterdag 16 april gratis entree in hun Nationaal Blikkenmuseum en de 2e kop koffie gratis.

Nieuwe fietsflyers

Er is van elke fietsslinger een routeflyer gemaakt. Met daarin uiteraard de route met haar knooppunten, fragmenten van de verschillende verhalen, de bezienswaardigheden onderweg en tips voor horeca en verblijf. Ook zijn de routes te downloaden op www.slingervansalland.nl. Op de website staan de uitgebreide verhalen en mythes, inspiratie & informatie en leuke arrangementen.

De routeflyers zijn binnenkort verkrijgbaar bij de Tourist Info’s en bij ondernemers langs de route. Beiden hebben ook het nieuwe Verslingerd aan Salland inspiratie- en informatiemagazine 2022 in huis. Daarin komen de Slingers uitgebreid aan bod, maar word je ook geïnspireerd en geïnformeerd om de regio verder te verkennen.

Over MarketingOost

Salland Marketing is onderdeel van MarketingOost. MarketingOost helpt overheden en ondernemers in Overijssel om de vrijetijdseconomie verder te ontwikkelen, zodat Overijssel een fraaie bestemming blijft voor bezoekers uit binnen- en buitenland, een heerlijk leefgebied voor bewoners, en een kansrijk marktgebied voor bedrijven. We werken elke dag met passie aan de ontwikkeling en branding van iedere regio, elk met zijn eigen unieke verhaal. We verzamelen SMART data die relevante inzichten verschaffen, we adviseren overheden bij de ontwikkeling van gebiedsvisies, we stimuleren ondernemers in het ontwikkelen van aanbod dat aansluit bij de wensen van bezoekers én bewoners, en brengen dat aanbod bij verschillende doelgroepen onder de aandacht op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Zo blijft Overijssel een aantrekkelijke provincie voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio