12.4 C
De Bilt

Landelijke belangstelling voor Soepcafé Olst

Olst – Op zaterdag 27 oktober is er weer een Soepcafé in het pand van de Goede Buren, een heerlijke soepmaaltijd voor iedereen. En inmiddels weet heel Nederland dat, nu een landelijk dagblad er een hele pagina aan heeft gewijd.

Duurzame ruggengraat

Dat het idee van een Soepcafé niet alleen in Olst goed ontvangen wordt, mag blijken uit het krantenartikel in de Trouw van donderdag 11 oktober. In de bijlage over de Duurzame Top 100 wordt het Olster Soepcafé genoemd als een ‘duurzame ruggengraat van de samenleving’ en vertelt Ruurdtje van den Berg (medeoprichtster van het Soepcafé in Olst) in een bladzij groot artikel over het Olster Soepcafé.

Olst in Transitie

Het Soepcafé is een initiatief van Olst in Transitie in samenwerking met Het Noaberhuus  en de PLUS supermarkt. Van overgebleven producten van de PLUS, die al ‘over de datum zijn’ en dus weggegooid zouden worden maar nog prima eetbaar zijn, wordt een heerlijk maaltijd gemaakt van soep, salade en nagerecht.

Iedereen welkom

Ook deze keer vindt het Soepcafé plaats op de vaste locatie op de Hendrik Droststraat 47 (het pand van Goede Buren). Iedereen is welkom, jong en oud, met of zonder kinderen. Ook is het om het even of je geïnteresseerd bent in duurzamer leven, of op zoek bent naar gezelligheid, uit nieuwsgierigheid komt, of gewoon voor een goedkope lekkere maaltijd. Voor de kinderen is er een speelplekje ingericht, voor als het stilzitten te lang duurt voor ze.

Kom op tijd

Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur  wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten. Meer informatie is te vinden op www.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio