21.6 C
De Bilt

Leerlingen Agnieten College winnen competitie Adviseurs van de Toekomst

Leerlingen van het jongerenadviesbureau Groen Vechtdal van het Agenieten College Nieuwleusen won vandaag de bokaal in het educatieve project Adviseurs van de Toekomst. Zij gaven advies aan MarketingOost over de merkontwikkeling van het Vechtdal. Het adviesbureau sleepte de winst in de wacht met een mooie aanpak voor de marketing. Wethouder Alwin te Rietstap, voorzitter Ruimte voor de Vecht en juryvoorzitter van deze jubileumeditie van Adviseurs van de Toekomst, mocht de prijs aan de leerlingen overhandigen.

Adviseurs van de Toekomst

Adviseurs van de Toekomst is al tien jaar samenwerking tussen Natuur en Milieu Overijssel en Ruimte voor de Vecht. Het is een educatief programma om jongeren meer in aanraking te brengen met het Vechtdal en de vraagstukken die er in en rondom de Overijsselse Vecht spelen. Zij vormen hiervoor kleine jongerenadviesbureaus en worden begeleid door de school en een opdrachtgever. Vandaag presenteerden zes jongerenadviesbureaus hun adviezen tijdens het eindevenement in de Statenzaal van de Provincie Overijssel. Leerlingen deden onderzoek, vormden een eigen visie en mening en droegen oplossingen aan.

Creativiteit en originaliteit

De jury had er een flinke kluif aan om uit alle creatieve oplossingen een winnaar te selecteren. “Het zijn stuk voor stuk verfrissende ideeën”, aldus juryvoorzitter Alwin te Rietstap. “We zagen een enorme betrokkenheid bij dit project en de winst van vandaag is, dat al deze adviezen worden aangeboden aan de opdrachtgevers. Iedereen heeft goed over de opdrachten nagedacht, maar er waren twee adviesbureaus die er bovenuit sprongen door hun creativiteit en originele wijze van presenteren. “Na korte pitch en een battle met een applausmeter, kwam adviesbureau Groen Vechtdal als winnaar uit de bus.”

Al ruim 2500 leerlingen deden mee aan Adviseurs van de Toekomst

Binnen het educatieve programma van Adviseurs van de Toekomst werken overheden, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen. Al tien jaar buigen leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo over vraagstukken in en rondom de Overijsselse Vecht. Adviseurs van de Toekomst draait sinds 2012 in Overijssel en er hebben al ruim 2500 leerlingen in de loop der jaren aan deelgenomen.

Jury Adviseurs van de Toekomst

Het jurypanel, bestond uit Alwin te Rietstap (gemeente Hardenberg), Bart Jaspers Faijer (gemeente Ommen), Jan Uitslag (gemeente Dalfsen), Wim Stegeman (Waterschap Vechtstromen),  Breun Breunissen (Waterschap Drents Overijsselse Delta), Liesbeth Cremers (Landgoed Vilsteren / Soil4U),  Rolf Halverhout (MarketingOost), ROVA en Ruud Pleune (Natuur en Milieu Overijssel).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio