31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Let op werkzaamheden rond het spoor bij Zwolle

Zwolle – Veel schaatsers zullen komend weekend 3 en 4 maart naar het noorden van Nederland afreizen om een mooie tocht te maken. Mocht je de trein nemen, kijk dan eerst goed op de Reisplanner, want er zijn werkzaamheden bij Zwolle. Tussen Lelystad/Amersfoort/Kampen en Zwolle rijden bussen in plaats van treinen. Je hoeft dus niet te klunen.

Een nieuwe busbrug over het spoor bij Zwolle

Deze hele week werken ProRail en de aannemer aan een aanpassing van de bovenleiding bij station Zwolle. Die is nodig in verband met de busbrug die ProRail in opdracht van gemeente Zwolle bouwt en in mei a.s. boven de sporen op de definitieve plek wordt gelegd.

Gevolgen voor treinreizigers

De werkzaamheden aan de bovenleiding hebben gevolgen voor de treinreizigers die van Zwolle naar Kampen, Zwolle richting Kampen Zuid en van Zwolle richting Amersfoort reizen. Zij leggen deze route van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart per bus af. Voor meer reizigersinformatie check de reisplanner voor vertrek of kijk op de informatiepagina van NS en/of Keolis

Spoorzone Zwolle

De busbrug is een deelproject van de Spoorzone Zwolle. In het project Spoorzone Zwolle werken de gemeente, provincie Overijssel, NS Stations en ProRail samen aan de verdere verbetering van het vervoersknooppunt en het ontwikkelen van het stationsgebied.

Bron: ProRail

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio