2.1 C
De Bilt

Mantelzorgers in de aandacht in Staphorst

Staphorst – In samenwerking met Carinova deelt de gemeente Staphorst dit jaar 194 mantelzorgcomplimenten uit aan mantelzorgers. Hieronder vallen ook 16 jonge zorgers, die maximaal 18 jaar oud zijn. De mantelzorgcomplimenten zijn deze week uitgereikt in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

Mantelzorgers in de aandacht

Wethouder Jaspers Faijer bezocht deze week een activiteit in het kader van de Week van de Mantelzorg. Hij ging naar de High Tea in het dienstencentrum in Staphorst.
Ook hielp hij mee om op de markt 150 rozen uit te delen aan mantelzorgers.
“Ik blijf het bijzonder vinden dat in Staphorst zoveel mensen mantelzorg verrichten bij een familielid of bekende.” Vond wethouder Jaspers Faijer. “Elk jaar ontmoet ik weer mensen op de markt die zich er niet van bewust zijn dat ze mantelzorger zijn. Ze zeggen: dat doe je gewoon voor een ander. Ik ben blij dat er dit jaar veel aandacht voor is, omdat mantelzorg vaak ook een behoorlijke belasting is voor iemand. Veel zorgvragers zien dat en hebben daarom voor hun mantelzorger het compliment aangevraagd.”

Mantelzorgers krijgen waardering

Om mantelzorg onder de aandacht te brengen en vooral om de zorgers te waarderen zijn er diverse activiteiten georganiseerd. Zo werden er door jonge mantelzorgers (tot 12 jaar) schilderijen gemaakt.
Mantelzorgers in de middelbare schoolleeftijd legden een parcours af bij Family-Fit.
Voor de volwassenen zijn een High Tea en verwenavond met de naam Ladies Time georganiseerd. Aan alle activiteiten hebben in totaal ongeveer zestig personen deelgenomen.

Mantelzorgcompliment

Het mantelzorgcompliment is vastgesteld door de gemeenteraad van Staphorst.
Dit jaar is het voor de eerste keer dat Staphorst op deze manier de mantelzorgers wil bedanken voor de belangrijke taak die zij vervullen.
Het gaat om een geldbedrag van maximaal 100 euro.
Jonge mantelzorgers ontvangen afhankelijk van de leeftijd 25 of 50 euro.
In totaal vroegen 169 zorgvragers een mantelzorgcompliment aan, deze mochten maximaal twee mantelzorgers per aanvraag opgeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio