21.7 C
De Bilt

Mantelzorgerswaardering 2020, aan te vragen per 1 december

Dalfsen De gemeente Dalfsen is blij met inwoners die zich als (jonge) mantelzorger actief inzetten voor bijvoorbeeld familieleden, vrienden en buren en daarmee ook voor de samenleving. Daarom deelt de gemeente ook dit jaar weer een Mantelzorgerswaardering uit. De mantelzorgerswaardering wordt voor mantelzorgers vanaf 12 jaar in alle kernen in de vorm van lokale ondernemersbonnen aangeboden.

Mantelzorgerswaardering

Jonge mantelzorgers in de leeftijd tot 12 jaar kunnen aangemeld worden voor een leuke activiteit. Levert u of een van uw naasten mantelzorg aan een inwoner van Dalfsen of krijgt u als inwoner van Dalfsen ondersteuning van een mantelzorger? Meld uzelf of deze persoon van 1 december 2020 tot en met 28 februari 2021 aan voor de mantelzorgwaardering 2020 via het aanmeldformulier op www.dalfsen.nl/mantelzorgwaardering.

De gemeente vindt het fijn om mantelzorgers persoonlijk te bedanken. Daarom kan de mantelzorgerswaardering in april 2021 opgehaald worden in de kernen Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen. Uiteraard is dit alleen mogelijk wanneer de richtlijnen rondom het coronavirus dit toelaten.

Definitie mantelzorg

De gemeente Dalfsen vindt het belangrijk dat alle mantelzorgers zich aangesproken voelen, maar wanneer is iemand mantelzorger? Wethouder Uitslag: “Mantelzorg is alle onbetaalde hulp en zorg aan iemand die dat nodig heeft en van deze hulp afhankelijk is. Dit gaat verder dan de hulp die normaal gesproken verwacht mag worden van een partner, ouder, kinderen of vrienden. Hulp aan mensen zonder gezondheidsbeperkingen, zoals oppassen op gezonde (klein)kinderen of af en toe boodschappen doen voor de buurvrouw of oma, valt niet onder mantelzorg.”

Geen internet

Geen internet? Dan is het mogelijk om bij de Infopunten het online formulier in te vullen, met inachtneming van de regels rondom het coronavirus. Bij de Infopunten is tijdens de openingstijden iemand aanwezig die kan helpen bij het invullen van het formulier. De infopunten zitten in de kulturhusen Trefkoele+, de Mozaïek en De Spil. De openingstijden staan op www.bibliotheekdalfsen.nl/infopunt.

Moeite met mantelzorg

De gemeente merkt dat mantelzorgers zich soms zoveel inzetten voor hun naaste, dat zorg wel erg zwaar wordt. En dat is soms extra zwaar door de aanwezigheid van het coronavirus. Daarom is het goed om als mantelzorger aan de bel te trekken als de mantelzorgtaken op lange termijn niet vol te houden zijn. Hiervoor kan men terecht bij het mantelzorgteam Dalfsen van Saam Welzijn via telefoonnummer 0529 48 21 21.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio