11.7 C
De Bilt

Meld Misdaad Anoniem werkt ook samen met Steenwijkerland

Vindt u het lastig om verdachte zaken te melden bij de politie? Dat kan nu ook anoniem. De gemeente Steenwijkerland heeft een overeenkomst met de organisatie Meld Misdaad Anoniem. Zij sturen alle meldingen van verdachte zaken in de gemeente Steenwijkerland direct door. Zonder uw persoonsgegevens. Meldingen kunnen gaan over bijvoorbeeld mishandeling, overvallen, fraude, drugs, brandstichting, of wapenhandel.

Anoniem blijven

Meld Misdaad Anoniem is geen politie. Het is een onafhankelijke organisatie en geeft meldingen door aan haar partners. In dit geval dus de gemeente Steenwijkerland. Uw naam, telefoonnummer en adres worden niet gevraagd. U vertelt uw verhaal, maar blijft anoniem. Een mogelijke dader weet niet dat u gebeld heeft. Dit kan in sommige gevallen erg fijn zijn. Bijvoorbeeld als u de dader persoonlijk kent. Of als u de enige getuige bent van een misdrijf en u dit geen prettig gevoel geeft.

Wat doet Meld Misdaad Anoniem met uw informatie?

Als Meld Misdaad Anoniem vindt dat uw informatie duidelijk is en de melding anoniem doorgestuurd kan worden, wordt de informatie op een veilige manier aan andere organisaties gestuurd. Denk hierbij aan de gemeente, politie, de Koninklijke Marechaussee, het fraudeloket van het Verbond van Verzekeraars, de AIVD en de Rijksrecherche.

Altijd bereikbaar

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800 – 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of via https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/

Geen politielijn en geen 112

Let op. Meld Misdaad Anoniem is een meldpunt voor misdaad en criminaliteit. Moet er met spoed een ambulance, brandweer of politie komen? Bel dan 112. Voor hulp van de politie belt u 0900 – 88 44.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio