13.1 C
De Bilt

Meppeler ontvangt zilveren medaille voor redden drenkeling

Meppel – Op donderdag 24 mei 2018 ontving de heer Schoemakers uit handen van burgemeester Korteland, de zilveren medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Een zilveren medaille wordt uitgereikt voor een redding die op een moedige en verdienstelijke wijze heeft plaatsgevonden. Ook ontving de heer Schoemakers een oorkonde voor zijn moedige optreden.

Redding na slippartij verdient medaille

De uitreiking vond om 14.00 uur plaats in de raadzaal van het Stadhuis in Meppel, Grote Oever 26. De heer Schoemakers heeft op dinsdag 16 januari 2018 mevrouw Van Til gered toen zij, na te zijn geslipt tijdens een hagelbui, met haar auto op de kop in de sloot raakte bij de A7 te Drachten. De heer Schoemakers reed achter mevrouw Van Til, zag het gebeuren, stopte onmiddellijk en dook in het ijskoude water om haar uit de auto te bevrijden.

Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

Het doel van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is om zo veel mogelijk verdrinkingen te voorkomen. Dat doet de Maatschappij door voorlichting te geven, onderzoek te doen en helden in eigen land te bekronen. Mede dankzij de inspanningen van de Maatschappij is Nederland goed in het voorkomen en behandelen van verdrinkingsgevallen. Vrijwel iedere Nederlander heeft als kind zwemles gehad met specifieke aandacht voor het voorkomen van verdrinking.

Nog veel drenkelingen

Toch verdrinken er jaarlijks ongeveer 220 mensen in Nederland. Veel slachtoffers vallen bij het zwemmen, anderen zijn door een ongeluk te water geraakt. Daarom blijft de Maatschappij zich hard maken voor preventie en meer kennis over redding en reanimatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio