17.2 C
De Bilt

Een nieuw hoofdstuk voor de natuur langs het Zwarte Water

Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt aan het herstel van de natuur bij de rivier bij Genne-Overwaters, nabij Hasselt.  Het gezamenlijke doel? Het herstel van de natuurlijke balans langs het Zwarte Water. Gistermiddag werd het gebied in het voorjaarszonnetje officieel geopend.

Verbetering van de natuur op het land en in het water

De nieuwe nevengeul bij Genne-Overwaters is gereed, en de aanleg van het hardhout ooibos is van start gegaan. Dit ooibos zal bijdragen aan de verbetering van de onderwaternatuur, het bevorderen van schoon en gezond water volgens de Kaderrichtlijn Water, en het ondersteunen van de landnatuur in het Natura 2000-gebied. Na afronding van de werkzaamheden is de natuur nu vrij om zich verder te ontwikkelen.

Officiële opening

Het gebied werd gisteren officieel geopend in aanwezigheid van onder andere de gedeputeerde van de provincie Overijssel, Maurits von Martels, de directeur netwerkontwikkeling Oost-Nederland bij Rijkswaterstaat, Roland Heijnen en wethouder van Zwartewaterland, Harrie Rietman. Het planten van een boom symboliseerde het begin van een nieuw tijdperk voor de rivier- en landnatuur in de uiterwaarden. Daarnaast werd een naambord onthuld voor het ooibos dat het Hasselterbos gaat heten. Hiermee werd de start van een nieuw hoofdstuk voor de natuur langs het Zwarte Water gemarkeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio