2.1 C
De Bilt

Gemeente stelt voor om nieuw zwembad Zwartsluis op huidige locatie te bouwen

Zwartsluis krijgt een nieuw zwembad. Dat had de gemeenteraad afgelopen zomer al besloten. Waar het bad precies zou komen, was toen nog niet bepaald. De raad deed een verzoek om de voorgestelde locaties uitgebreider te onderzoeken om tot een goede beslissing te komen. Inmiddels is het verdiepende locatieonderzoek uitgevoerd. Op basis daarvan adviseert het college om het zwembad naast het huidige bad te bouwen. Op 25 januari 2024 wordt het onderzoek in de raad besproken.

Verdiepend onderzoek

Het onderzoek is ingegaan op de locaties aan de oostelijke zijde van het huidige zwembad en op Veld 4 van DESZ.Er is uitgebreid gekeken naar optimale locatie, grondslag, doelgroep, verkeer, parkeren, stroomvoorzieningen, stikstof, snelheid en financiën. Na het verdiepende onderzoek is het college van mening dat de huidige locatie nog steeds de beste is. De raad zal uiteindelijk besluiten waar het nieuwe bad gebouwd wordt.

Voorstander voor huidige locatie zwembad

De gemeente wil het zwembad dus bouwen naast het bestaande bad. Het voordeel hiervan is dat het huidige bad open kan blijven terwijl het nieuwe bad gebouwd wordt. Ook is er bij dit idee maar één ruimtelijke procedure nodig. Dat kost minder tijd en neemt minder risico’s met zich mee. Ook kan de bouw sneller van start en is het maken van het zwembad op deze locatie goedkoper.

Planning

Op 18 januari 2024 is er om 19.30 uur een beeldvormende informatiebijeenkomst over het locatieonderzoek bad Zwartsluis. Wilt u hierover inspreken? Neem dan contact op met de griffie. Dit kan tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de bijenkomst via griffie@zwartewaterland.nl of bel 14 038. Op 25 januari zal de raad de keuze voor de locatie maken. Daarna gaat de gemeente verder met de voorbereidingen waaronder de ruimtelijke procedure en de aanbesteding voor het zwembad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio