15.6 C
De Bilt
vrijdag, 19 augustus 2022

Nieuwe hondenuitlaatstrook aan het Westeinde

De gemeente Zwartewaterland maakt een nieuwe hondenuitlaatstrook aan het Westeinde in Zwartsluis. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de wens van buurtbewoners. De werkzaamheden starten maandag 6 december en duren ongeveer een week.

Strook langs Westeinde

De berm langs het Westeinde waar de strook komt, wordt nu al veel gebruikt door wandelaars met honden. Er staat op deze plek ook een afvalbak voor hondenpoep. Nu is er alleen niet veel ruimte om te lopen. Daardoor gebruiken wandelaars soms ook de rijbaan. Dat zorgt voor onveilige situaties voor het andere verkeer.

Hondenuitlaatstrook

Om meer ruimte te krijgen om op deze plek hun hond uit te laten, hebben buurtbewoners gevraagd om de aanleg van een hondenuitlaatstrook in de berm. De gemeente komt de bewoners hierin tegemoet en start volgende week met de aanleg van een schelpenpad op deze plek.

Verplaatsen lantaarnpalen

In de berm langs het Westeinde staan lantaarnpalen. Bij de werkzaamheden worden vier lantaarnpalen een stukje verplaatst om ruimte te maken voor de hondenuitlaatstrook. Vanwege de smalle ruimte tussen de straat en de lantaarnpalen is de nieuwe hondenuitlaatstrook niet geschikt voor kinderwagens, of mindervaliden met een rolstoel of rollator.

Schelpenpad

Met het schelpenpad aan het Westeinde wordt de mogelijkheid om een hond in Zwartewaterland uit te laten verder uitgebreid. Door de hele gemeente zijn verschillende routes voor hondenommetjes. De meeste van deze routes heeft de gemeente voorzien van afvalbakken en dispensers met zakjes voor hondenpoep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio