15 C
De Bilt

Nieuwe impuls voor Zwembad de Veldkamp

Wezep – Het college van B&W heeft Sportfondsen Oldebroek BV benoemd als exploitant van het zwembad en stelt de gemeenteraad voor om hiervoor de financiële middelen beschikbaar te stellen. Met een investering én een exploitant kan het lokale zwembad in Wezep blijven bestaan.

Openbare aanbesteding

De financiële positie van het bad was niet langer houdbaar, daarom gaf de exploitant aan te moeten stoppen. In maart dit jaar volgde een enquête onder inwoners en gebruikersgroepen. De uitkomsten daarvan gebruikten we bij de nieuwe openbare aanbesteding voor de exploitatie van het zwembad. Geïnteresseerde partijen konden zich inschrijven en in 2021 is er een intensief aanbestedingstraject doorlopen met verschillende aanbieders om met ingang van 1 januari 2022 weer een exploitant te vinden.

Wensen en behoeften uitgangspunt in aanbesteding

Voor de toekomst van Zwembad de Veldkamp was het belangrijk om te weten wat inwoners van het bad vinden én welke wensen en behoeften zij hebben. Daarom hielden we een enquête. Maar liefst 1.881 inwoners gaven hun mening, boven verwachting veel. “We vinden het belangrijk dat de exploitant met de uitkomsten aan de slag gaat om meer bezoekers naar het bad te krijgen. Een gevarieerder aanbod en ruimere openingstijden zijn hierbij belangrijk”, zegt wethouder Bob Bergkamp.

Gemeentelijke investering voor zwembad

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om jaarlijks € 219.000 te investeren in Zwembad de Veldkamp. En, Sportfondsen het bad te laten exploiteren vanaf 1 januari 2022 voor een periode van 10 jaar. Bob Bergkamp: “Mijn inzet is altijd geweest om het bad open te houden, het is een belangrijke voorziening voor onze inwoners. Exploiteren zonder gemeentelijke bijdrage is helaas buitengewoon lastig. Met de investering én Sportfondsen Oldebroek BV als exploitant kan ons lokale bad blijven bestaan.”

Besluit gemeenteraad

Tijdens de begrotingsbehandeling op 11 november 2021 neemt de gemeenteraad een besluit over het beschikbaar stellen van de financiën voor Zwembad de Veldkamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio