5.3 C
De Bilt

Nieuwe klompenpadbankjes langs het Vreepad: even uitpuffen

Op vrijdag 25 maart heeft wethouder Bob Bergkamp van de gemeente Oldebroek, één van de vier nieuwe klompenpadbankjes langs het Vreepad onthuld en in gebruik genomen. Het Vreepad bestaat nu ruim 6 jaar en is daarmee de oudste van de drie klompenpaden in de gemeente Oldebroek. Deze wandelroute start bij het Boerderijmuseum en heeft een lengte van 16 kilometer. Bij zo’n afstand is het natuurlijk fijn als je onderweg ergens kunt zitten om even bij te komen en te genieten van het landschap. Sinds afgelopen vrijdag kan dat dus, op tenminste vier plekken.

Vreepad

Het plaatsen van de bankjes langs het Vreepad is een van de maatregelen die voortkomen uit de vorig jaar vastgestelde toeristische visie en het gezamenlijke actieprogramma van gemeente Oldebroek en Toeristisch Platform Oldebroek. De komende jaren zal er verder geïnvesteerd worden in het verbeteren van de recreatieve voorzieningen, om zo nog gastvrijer te worden voor toeristen én nog aantrekkelijker voor inwoners.

Vier nieuwe klompenpadbankjes

Het eerste bankje staat bij het startpaneel van het Vreepad, bij Boerderijmuseum de Bovenstreek, aan de Bovenstraatweg in Oldebroek. Tevens zijn er nieuwe bankjes geplaatst bij Mulligen, in het bos bij het Buitencentrum en bij de Hoeve Op Vollenhof. De bankjes zijn gemaakt door Werkschuur de 7 Heuvels in Wezep.

Tijd om uit te puffen

Voor wethouder Bob Bergkamp was het een van zijn laatste officiële handelingen voor de gemeente Oldebroek. Na vier jaar wethouderschap, waarin ook het Wiseperpad en Eekterpad zijn geopend, kan hij gaan genieten van zijn pensioen. Tijd om uit te puffen! 

Kijk voor meer informatie over de drie klompenpaden in Oldebroek op www.klompenpaden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio