2.2 C
De Bilt

Nieuwe subsidie voor scholen die zwerfafval inzamelen in Staphorst

Scholen in de gemeente Staphorst kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor het inzamelen van zwerfafval. Voor elk schooljaar kunnen zij tot €3.500 van deze ‘zwerfafvalsubsidie’ krijgen. De subsidie is aan te vragen via de website van de gemeente: staphorst.nl/zwerfafval.

Hulp van scholen erg welkom

Een van de doelen uit het collegeprogramma 2022-2026 is het tegengaan van zwerfafval. Volgens wethouder Alwin Mussche kan de zwerfafvalsubsidie daaraan bijdragen: “Alleen samen houden we de gemeente Staphorst schoon. We kunnen de hulp van scholen dus goed gebruiken. Als zij een zwerfafvalactie organiseren, dan ondersteunen we dat met deze subsidie graag.”

Brengen en halen

Zo’n zwerfafvalactie houdt in dat een klas minstens 1,5 uur zwerfafval opruimt. De gemeente brengt daarvoor van tevoren veiligheidshesjes, vuilniszakken, handschoenen en grijpertjes. Is de actie afgelopen? Dan haalt de gemeente deze spullen én het ingezamelde zwerfafval bij de school op. Uiteraard allemaal in overleg met de school.

Tot 1 augustus 2025

Per schooljaar kan elke school tot €3.500 zwerfafvalsubsidie krijgen. Deze subsidie hoeft de school niet in één keer aan te vragen: voor elke inzamelactie kan de school €500,- subsidie aanvragen. De subsidie loopt tot 1 augustus 2025. Wethouder Mussche: “Daarna beoordelen we hoe de subsidie is gebruikt. En dan besluiten we of we de subsidie wel of niet verlengen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio