21 C
De Bilt

Nieuwe subsidies in gemeente Staphorst voor isoleren en ventileren van huis

De gemeente Staphorst heeft twee nieuwe subsidieregelingen voor het ventileren en isoleren van woningen. Om gebruik te maken van deze regelingen kunnen woningeigenaren een gratis adviesgesprek met een energieadviseur maken op www.staphorst.nl/isolatiesubsidie. De energieadviseur geeft advies over de beste isolatie – en ventilatiemaatregelen en over de aanvraag van mogelijke subsidies.

De twee nieuwe subsidieregelingen zijn voor eigenaren van slecht geïsoleerde woningen (energielabel D, E, F of G, of vergelijkbaar) en een WOZ-waarde lager dan € 429.300,-. Zij kunnen tot maximaal € 1.812,- vergoeding krijgen van de gemeente. Voor inwoners met een laag inkomen is er een vergoeding van maximaal € 4.000,-. De voorwaarden staan op de eerder genoemde website. Wethouder Jan Carlo Bos: “Met deze subsidies willen we inwoners helpen om hun huis te verduurzamen en hun energierekening te verlagen.”

Nationaal Isolatie Programma

Voor deze subsidies krijgt de gemeente Staphorst geld vanuit het Nationaal Isolatie Programma (NIP) van de Rijksoverheid. Dit budget kan opraken. De gemeente adviseert woningeigenaren daarom om tijdig een afspraak te maken met de energieadviseur.

Andere regelingen en subsidies Staphorst

De energieadviseur kan woningeigenaren ook adviseren over andere regelingen en subsidies voor isolatie en ventilatie. Zo heeft de gemeente Staphorst sinds vorig jaar een subsidieregeling voor doe-het-zelvers die zelf hun huis isoleren. Daarnaast zijn er landelijke regelingen, zoals de ISDE-subsidie. Dus ook voor wie niet aan de voorwaarden voor de twee nieuwe subsidies voldoet is het zinvol een afspraak met een energieadviseur te maken. Op www.staphorstbespaart.nl staat meer informatie over isolatie- en ventilatiemaatregelen en subsidieregelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio