8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Oekraïense vluchtelingen opgevangen op de Eikelhof

Olst-Wijhe Gemeente Olst-Wijhe gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen voor een langere periode. Vanaf donderdag 12 mei kunnen er 20 vluchtelingen in Bed & Breakfast Deventer Landerijen op de Eikelhof ontvangen worden.

Burgemeester Ton Strien: “De locatie heeft passende voorzieningen om de vluchtelingen een warme en veilige plek te bieden. We waarderen enorm dat deze locatie beschikbaar wordt gesteld. Ik spreek de hoop uit dat wij met z’n allen de mensen die wij ontvangen in onze gemeente een hartverwarmend welkom geven”.

Naast de opvanglocatie op de Eikelhof kijkt de gemeente ook naar andere opvangmogelijkheden.

Opvang Oekraïense vluchtelingen

Met de opvang levert de gemeente een bijdrage aan de vraag die het Rijk aan de veiligheidsregio’s stelt. In de gemeenten binnen de veiligheidsregio IJsselland, worden opvanglocaties beschikbaar gesteld om de vluchtelingen voor een langere periode op te vangen. Eerder dit jaar verzorgde gemeente Olst-Wijhe noodopvang voor zo’n 500 Oekraïense vluchtelingen in Summercamp in Wijhe.

Informatie

De gemeenten Olst-Wijhe geeft informatie over de vluchtelingenopvang op www.olst-wijhe.nl/oekraine. Voor overige vragen kunt u bellen met de gemeente via 14 0570.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio