4.1 C
De Bilt

Oldebroek gastgemeente tijdens WK Volleybal Vrouwen in 2022

Gemeente Oldebroek wordt Official Team Host voor een land dat deelneemt aan het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen. Het WK is van 23 september tot en met 15 oktober 2022. Oldebroek omarmt het grootschalige evenement onder meer door een team van een deelnemend land te huisvesten en verschillende WK-activiteiten te organiseren. De rol van gastgemeente kan de gemeente onder meer op maatschappelijk en economisch vlak voordelen opleveren.

WK Volleybal in Oldebroek

Het WK Volleybal is een van de grootste sportevenementen die ooit in Nederland plaatsgevonden heeft. Niet eerder deed het evenement ons land aan. Sportwethouder Bob Bergkamp is trots dat Oldebroek deel uit gaat maken van dit evenement: “In onze gemeente is sprake van een echt sportklimaat. Er zijn veel sportverenigingen met goede accommodaties waar veel vrijwilligers actief zijn en mooie evenementen plaatsvinden. Aan die sportverenigingen zijn diverse lokale ondernemers verbonden.

Samen met de toeristische sector zetten zij Oldebroek op de kaart. Als gemeente willen we hen waar mogelijk faciliteren. Oldebroek is bovendien een JOGG-gemeente en zet zich in voor een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren. Dat sluit goed aan bij de ambities van het WK om ook extra aandacht te geven aan een gezonde leefstijl. We zijn van plan om er, samen met onze inwoners en allerlei lokale partijen, een mooi feest van dit unieke evenement te maken.”

Gelderland als epicentrum

Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo): “Wij zijn erg blij dat Oldebroek zich officieel heeft aangemeld als gastgemeente voor het WK Volleybal Vrouwen 2022. We kijken uit naar een mooie samenwerking met de gemeente, de verenigingen in de regio én het lokale bedrijfsleven. Samen met de andere gastgemeenten en Provincie Gelderland maken we van Gelderland het epicentrum van dit geweldige evenement.”

Lokale maatschappelijke kansen

De deelnemers uit 24 landen worden in 24 Gelderse gemeenten ondergebracht. De toewijzing van een land verwachten we in de loop van augustus. Nog niet alle 24 landen zijn bekend. Iedere gemeente levert in samenwerking met de Gelderse Sportfederatie een actieve bijdrage om activiteiten op te zetten voor de teams en voor de inwoners. Veel daarvan gebeurt in nauwe samenwerking met lokale scholen, verenigingen, bedrijven én tijdens het WK ook met het gastland.

Dit kan voordelen op zowel maatschappelijk als economisch gebied opleveren. Na de zomer volgt in september een lokale kick-off en stellen we een werkgroep samen die het lokale programma gaat voorbereiden. Daarbij krijgen we hulp van de Gelderse Sport Federatie. De beide volleybalclubs in onze gemeente zijn natuurlijk al op de hoogte.

Arnhem en Apeldoorn

Het WK Volleybal duurt ruim drie weken. De eerste fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd in Arnhem plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio