12.8 C
De Bilt

OldStars basketbal van start in Steenwijk

Steenwijk — Op woensdag 10 mei zijn alle 55-plussers uit Steenwijk en omgeving welkom bij vereniging BC Arta in de Waterwyck om gratis kennis te maken met OldStars basketbal. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 10 mei kan via Jorn de Haan, info@bcarta.nl (of 06-38579734).

OldStars bij vereniging BC Arta

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Basketbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. Deelname aan de kick-off is gratis. 

Het programma voor de kick-off op 10 mei:

15:00   inloop

15:15   welkomstwoord en uitleg
15:30   start training met warming-up

16:30   nazit, evaluatie met hapje en drankje Na de kick-off op 10 mei komt de groep wekelijks op woensdag van 16.00 tot 17.00 uur bij de vereniging bij elkaar. Oldstars Basketbal bij B.C. ARTA wordt georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds i.s.m. B.C. ARTA en de buurtwerker sport van Sociaal Werk de Kop.

Samen fit ouder worden met OldStars

Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons er voor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partner Ministerie van VWS. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio