1.4 C
De Bilt

OldStars basketbal trainer en spelers gezocht

BC Arta is een bloeiende basketbalvereniging. Het huidige bestuur en de trainers zorgen ervoor dat er gevarieerde trainingen worden aangeboden aan verschillende doelgroepen, om zo aan te tonen dat het leuk is om aangesloten te zijn bij een vereniging, ook met het doel om sponsoren aan te trekken. Veel gaat al goed, maar er is altijd wel ruimte voor iets anders, om zo wellicht een nieuwe doelgroep aan te sporen. OldStars basketbal is hiervan een goed voorbeeld: een aangepaste vorm van basketbal, zodat de sport op een verantwoorde manier kan worden uitgeoefend. In principe kan en mag iedereen mee doen, maar de spelvorm richt zich op de leeftijdsgroep 55+ in Steenwijkerland.

Wat houdt OldStars basketbal in?

Bij OldStars basketbal draait het niet om winnen, maar om samen bewegen en gezelligheid. De training bestaat uit een warming up en verschillende beweegvormen, aangepast op 55-plussers. Naast basketbal  spelen wordt er tegelijkertijd ook gewerkt aan een betere coördinatie en motoriek. De belangrijkste spelregels zijn: Er wordt 5 tegen 5 gespeeld, lichamelijk contact is niet toegestaan en men mag niet rennen en springen.

Trainer gezocht

Het opzetten van een nieuwe vorm van basketbal vraagt natuurlijk ook om nieuwe enthousiaste trainer(s). BC Arta zoekt een trainer die gezamenlijk met het Nationaal Ouderenfonds, de buurtwerker sport van Sociaal Werk De Kop en de vereniging dit aanbod wil opstarten. Een trainerscertificaat is bij Oldstars dan ook niet vereist. Wel wordt een gratis cursus ASM (Athletic Skills Model) aangeboden vanuit het Nationaal Ouderenfonds, om zo een gevarieerde brede basis aan te bieden.

Ben jij of ken jij iemand die mee wil sporten met Old Stars? Of lijkt het je super om de Old Stars sporters te trainen? Neem dan contact op met het bestuur via: voorzitter@bcarta.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio