9 C
De Bilt

Olster Soepcafé: gezellig en goed voor het klimaat

Olst – Zaterdag 28 oktober wordt het Olster Soepcafé georganiseerd. Voor iedereen die van gezelligheid houdt. En zo help je ook om voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf 17.45 ben je welkom in het tot eetcafé omgebouwde Goede Buren.

Zoals elke laatste zaterdag van de maand, organiseren enthousiaste vrijwilligers zaterdag 28 oktober het Olster Soepcafé. Nu de dagen kouder en korter worden en we meer binnen zitten, biedt het café een mooie gelegenheid om dorpsgenoten te ontmoeten. Iedereen is welkom: jong of oud, alleen of met je hele gezin, rijk of arm. Gezelligheid staat voorop.

Olster Soepcafé

Maar het Soepcafé doet meer dan een gelegenheid bieden voor gezellig samen eten. Het helpt ook om verspilling van voedsel tegen te gaan. Voorkomen van voedselverspilling is goed voor het milieu én het klimaat. Je bespaart namelijk ook heel veel water en energie. Wist u dat we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 33 kilo voedsel per jaar verspillen? Bijna negen procent van wat we aan voedsel kopen gaat de vuilnisbak in! Het meeste daarvan is groente, fruit en zuivel.

Foto: Olster Soepcafé

Het meeste is ook nog na de ‘ten minste houdbaar tot’- datum (THT) nog prima te eten Ook de PLUS houdt veel groente, fruit en zuivel over dat over datum is. Zonde om dat weg te gooien. De vrijwilligers van het café halen het op en maken er een heerlijke maaltijd van met twee soorten soep, salade en een zuiveltoetje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio