Online ontbijt met Burgemeester en groep 6 van de Uilenhorst

Oldebroek -Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing had op een bijzondere manier een online ontbijt met de leerlingen van groep 6 van basisschool De Uilenhorst in Wezep.

Online ontbijt

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt komen de leerlingen normaal gesproken naar het gemeentehuis om samen met de burgemeester te ontbijten. Door de coronasituatie zag het burgemeestersontbijt er dit jaar iets anders uit, namelijk met een videoverbinding. Terwijl de kinderen in de klas genoten van een lekker en gezond ontbijt, gingen zij in gesprek met de burgemeester. De burgemeester stelde de leerlingen vragen over ontbijten. Ook de leerlingen maakten van deze mogelijkheid gebruik om de burgemeester vragen te stellen over haar werk en over de gemeente.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing: “( Online )ontbijten is heel belangrijk en gezond. Daarom wil ik hier graag met kinderen en jongeren over praten. Ik vond het heel leuk om op deze manier alsnog met de kinderen te kunnen ontbijten. Een goed begin van mijn dag!”

Het Nationaal Schoolontbijt

Dit jaar is het de achttiende editie van het Nationaal Schoolontbijt, met als thema ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. Er doen ongeveer 450.000 kinderen op 2.250 scholen mee. Tijdens deze week wordt er aandacht besteed aan het  belang van een gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van een aantal externe organisaties zoals Jongeren Op Gezond Gewicht en de Maag Lever Darm Stichting. In Oldebroek is Goed Bezig Oldebroek nauw betrokken bij de organisatie van het schoolontbijt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img