6.5 C
De Bilt

Ontbrekende stuk fietspad Reevediep aangelegd

De aanleg van het 1,7 kilometer lange fietspad op de dijk tussen de Nieuwendijkbrug en Reeve is nu klaar. Wethouder Erik Faber heeft vandaag samen met Peter Beelen van Gastvrije Randmeren het projectdossier ‘aanleg ontbrekende schakel fietspad’ afgesloten. Fietsers kunnen vanaf nu gebruik maken van dit vrij liggende fietspad langs het Reevediep om van en naar Reeve te fietsen.

Ontbrekende stuk fietspad Reevediep

Het nieuwe deel van de fietsroute over de dijk eindigt nu bij de toekomstige sluis in Reeve. De fietsroute zal na realisatie van de sluis verbonden worden met de fietsroute Harderwijk-Roggebotsluis langs het Veluwe- en Drontermeer. Hiermee ontstaat een aantrekkelijk fietsrondje langs het Reevediep en een fietsrondje Drontermeer. Ook dit nieuwe deel van het fietspad zal worden opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk.

Wethouder Erik Faber en Peter Beelen (Gastvrije Randmeren)
Wethouder Erik Faber en Peter Beelen (Gastvrije Randmeren) – Foto: Tennekes

Bovenregionale verbinding

De fietsroute zorgt voor een goede verbinding tussen Kampen, Dronten en Oldebroek en daarmee de drie provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland. Het levert meer mogelijkheden op tot het fietsen van kleinere rondjes rondom het Reevediep.

Impuls recreatieve ontwikkeling

De Gastvrije Randmeren wil de recreatieve ontwikkeling van het gebied een krachtige impuls geven. Hiervoor is een Uitvoeringsagenda vastgesteld. Deze Uitvoeringsagenda heeft een programma voor de integrale versterking van recreatiemogelijkheden in de Randmeren. Het accent ligt op fiets- en waterrecreatie met een focus op fysieke maatregelen. Deze fietsroute is een van die maatregelen.

De aanleg van de fietsroute is gefinancierd door de gemeente Kampen met een bijdrage van Gastvrije Randmeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio