13.5 C
De Bilt

Open repetitie voor Wereldkoren in Olst en Wijhe

OLST-WIJHE – In 2015 startte Ruurdtje van den Berg het Olster Wereldkoor Kanto Mondo en februari jongstleden zette ze een nieuw Wereldkoor op in Wijhe. De eerste week van september beginnen de repetities weer en er is nog plek voor nieuwe koorleden.

Bassen en tenoren

Het Olster Wereldkoor Kanto Mondo bestaat uit 30 enthousiaste zangers, mannen en vrouwen en de repetities zijn op donderdagavond van 19.30 tot 21.15 uur in het Middenhuis van de Aardehuizen in Olst. Er is nog plek voor bassen en tenoren. Donderdagavond 6 september is er een open repetitie waar belangstellende bassen en tenoren aan mee kunnen doen.

Succesvolle start

Het Wijhese Wereldkoor heeft dit voorjaar een succesvolle start gemaakt. De gezellige groep van 16 koorleden heeft in korte tijd al heel wat liederen onder de knie gekregen. Bij dit koor is er nog plek voor zowel mannen als vrouwen. Het repetitiemoment is vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in  het SPOC/De Lange Slag in Wijhe. Op vrijdagochtend 7 september heeft het Wijhese Wereldkoor een open repetitie voor alle belangstellenden.

Internationaal

Beide wereldkoren zingen liederen van over de gehele wereld. Aan bod komen liederen uit Rusland, Afrika, Zweden, Schotland, Frankrijk, Hongarije, Letland, enzovoort. De meerstemmige liederen variëren enorm, van sfeervol of gedragen naar vrolijk en swingend. Ze zijn nooit te moeilijk, waardoor het koor niet te veel tijd kwijt is met alleen maar oefenen, maar ook toekomt aan het verfijnen van een lied. Spontaan applaus voor eigen kunnen is dan ook niet ongewoon. “Plezier hebben in wat je als koor samen kunt bereiken is voor mij een belangrijke aspect”, aldus Ruurdtje van den Berg. “Als de koorleden met meer energie naar huis gaan dan dat ze aankwamen, dan is de repetitie geslaagd voor mij. Ik hou het meest ook van a capella zingen, want dan hoor je de prachtige meerstemmige klanken het allerbeste”. De koren zijn geschikt voor beginnende en gevorderde zangers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio