16.2 C
De Bilt

Plukstroken inzaaien van start op meest geschikte locaties

Laag Zuthem – Na onze oproep voor een geschikt locatie voor het zaaien van bloemen om plukstroken te maken, zijn er maar liefst 50 voorstellen binnengekomen. De meest geschikte locaties hebben wij overgenomen.

Plukstroken

Op vrijdag 12 mei a.s. om 9 uur is het zover en worden de eerste plukstroken ingezaaid bij basisschool de Linde aan de Kolkweg in Laag Zuthem. Wethouder Wout Wagenmans: ‘Ik ben blij dat er zo enthousiast is gereageerd op onze oproep en ik ben er trots op dat ik de eerste strook mag inzaaien’.

Het bloemenmengsel word ingezaaid door leerlingen van de basisschool en studenten van Landstede. Ze zijn aantrekkelijk om aan te zien en ze groeien in de zomer, ze zijn belangrijker voor insecten (bijen, vlinders enz.). De start van het project word gehouden in Laag Zuthem. Ook worden in de omgeving van Heino en Laag Zuthem op particulieren percelen bloemstroken ingezaaid. Dit is een initiatief van de Bijenvereniging Heino die vanuit Groen, samen doen! wordt ondersteund.

Groen, samen doen!
Het inzaaien van plukstroken is een van de eerste projecten die wij uitvoeren uit de naam van Groen, samen doen!. Wilt u weten welke stroken er worden ingezaaid? Kunt u dat hier vinden: www.raalte.nl/ En als dan in de zomer alles in bloei staat, plaatsen we graag een foto op onze site. Dus heeft u een mooie foto van uw bloeiende plustrook, stuur die dan in via: groensamendoen@raalte.nl

Meer weten over het nieuwe groenbeleid? Kijk op www.raalte.nl/groensamendoen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio