22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Praat mee over de energietransitie in Staphorst

Staphorst – Gemeente Staphorst nodigt inwoners uit om op woensdagavond 22, 29 of donderdagavond 30 september mee te praten over de energietransitie. Net als andere gemeenten in Nederland moet de gemeente Staphorst in 2050 energieneutraal zijn. De opbrengst van deze avonden wordt gebruikt voor een opiniërende avond met de gemeenteraad. Inwoners kunnen zich via staphorst@burorondom.nl aanmelden voor een van de tijdssloten op een van de avonden.

Energietransitie

Wethouder Alwin Mussche: ”De energietransitie is een grote opgave, waar we als gemeente samen met inwoners en ondernemers voor staan. Het vraagt een bijdrage van iedereen. Daarom vinden we het belangrijk om hier met elkaar over in gesprek te gaan. Om zo ideeën en meningen op te halen.“

Iedereen doet mee

Plannen om duurzame energie op te wekken In de gemeente Staphorst zijn al een aantal plannen ontwikkeld om duurzame energie op te wekken, maar er zijn ook nog veel vragen en ideeën. Eerder dit jaar konden inwoners via een enquête hun ideeën inbrengen. Ook zijn er de afgelopen periode met meerdere belangenorganisaties gesprekken gevoerd en sommige gesprekken staan nog gepland.

Aanmelden

Vanwege de Corona-maatregelen is het noodzakelijk dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden. U kunt hiervoor een mail sturen naar staphorst@burorondom.nl. Geeft u in de e-mail aan wanneer u wilt komen en of u wilt starten om 18.00, 19.00 of 20.00 uur. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om uw aanmelding per e-mail te doen dan kunt u bellen met (0522) 46 74 00. Per tijdslot is een maximum aantal deelnemers van 25 welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio