16.1 C
De Bilt

Prima Thuis gaat duurzame starterswoningen in Lemelerveld bouwen

Lemelerveld – Dinsdag 19 december hebben wethouder André Schuurman van de gemeente Dalfsen en Michel Koenjer en Guido Hulsman van Prima Thuis de intentieovereenkomst getekend voor de bouw van tien energiezuinige starterswoningen aan de Marke in de duurzame en gasloze wijk Nieuwe Landen II in Lemelerveld.

Intentieovereenkomst

De gemeente Dalfsen heeft een grote ambitie op het gebied van duurzaamheid en zoekt daarbij partners die kunnen meedenken en –doen. Voor de realisatie van tien energiezuinige starterswoningen in Lemelerveld vonden zij een eensgezinde partner in het bedrijf Prima Thuis uit Lemelerveld. Hoewel het bedrijf pas net bestaat, hebben Michel Koenjer en Guido Hulsman een behoorlijke staat van dienst in de (duurzame) bouw en installatietechniek.

Duurzaam wonen

In de wijk Nieuwe Landen ll staan enkel duurzame woningen die geen gebruik maken van gas. De tien woningen aan de Marke zijn standaard voorzien van zonnepanelen op het dak die energie opwekken. Er is bovendien in het ontwerp rekening mee gehouden dat er extra zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden, zodat zelfs energieneutraal wonen mogelijk wordt. Een energiezuinige ventilatiewarmtepomp zorgt voor de verwarming van de leefruimtes en het douchewater en met een energiezuinig ventilatiesysteem is het leefklimaat optimaal.

Prima Thuis voorbeeldproject

De gemeente Dalfsen is blij met dit initiatief en ziet het als voorbeeldproject. Wethouder Schuurman vertelt: “We vinden het mooi dat twee lokale ondernemers dit initiatief hebben genomen en hun nek uit steken. De slogan ‘Nieuwe Landen II, duurzame wijk voor en door Lemelerveld’ wordt ook hier heel concreet gemaakt. In onze gemeentelijke woonvisie hebben we als doel gesteld dat er meer starterswoningen worden gebouwd in de prijscategorie rond de € 140.000,-. Op de bestaande woningmarkt is op dit moment weinig tot geen aanbod van starterswoningen met dit prijsniveau. Het biedt kansen voor jongeren om in Lemelerveld te blijven wonen of na hun studie op kamers weer in Lemelerveld te gaan wonen. We willen jongeren graag binden aan het dorp. Het komt de leefbaarheid ten goede. Ook laten we zien dat gasloos bouwen ook voor starters een prima optie kan zijn.”

Starters

Deze tien woningen zijn specifiek bedoeld voor starters op de woningmarkt. Daarvoor geldt dat de koper(s) een (gezamenlijke) bruto jaarinkomen hebben van max. € 40.000,-.
Deze eigentijdse woningen zijn goed betaalbaar voor deze categorie. De prijs voor een tussenwoning is € 143.000,- V.O.N. en vanaf € 152.000,- V.O.N.  zijn er hoekwoningen beschikbaar.

Meer informatie en inschrijven

Het informatiepakket voor deze nieuwbouwwoningen kunt u aanvragen door een mail te sturen aan info@prima-thuis.nl. U wordt dan ook automatisch op de hoogte gehouden van de inschrijvingsavond en kaveluitgifte systeem volgens de gemeente Dalfsen, medio februari 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio