12.7 C
De Bilt

Pubercursus ‘Positief Opvoeden’ start op 9 november

Hasselt – Hoe voed je je pubers positief op? Hoe voorkom je probleemgedrag? Hierover gaat de vijfdelige pubercursus ‘Positief Opvoeden’ die 9 november start. De cursus is bedoeld voor ouders in Zwartewaterland met puberkinderen. “Als gemeente kunnen we zo ons steentje bijdragen aan gezonde relaties in het gezin”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

Pubers zijn in dit geval tieners in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Met deze cursus wil de gemeente Zwartewaterland ouders de vaardigheden geven om gezonde, evenwichtige tieners op te voeden. “Problemen voorkomen en omgaan met ongewenst gedrag: daar geeft deze Pubercursus goede handvatten voor”, legt de wethouder uit. “Op deze manier maken we familierelaties sterker.”

Pubercursus voor positief opvoeden

Positief opvoeden schrijft niet voor hoe ouders moeten opvoeden, benadrukt Slingerland. “Wel biedt het ouders eenvoudige handvatten die helpen bij de opvoeding. De bedoeling is dat pubers zo hun eigen ruimte en daarmee ook hun eigen grenzen ontdekken. En dat zorgt er weer voor dat zij bewuster en positiever in het leven staan en minder snel probleemgedrag zullen vertonen.”

Cursusinformatie

Preventiemedewerker Aukje van den Arend geeft de Pubercursus op vijf avonden in november en december. De cursus vraagt om actieve deelname. Aan de hand van een werkboek gaan ouders zelf en in groepjes aan de slag met doelen formuleren en goed gedrag stimuleren. Interesse? Deelnemen aan de pubercursus Positief Opvoeden? Vragen? Mail Aukje van den Arend: a.vandenarend@zwartewaterland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio