15.6 C
De Bilt
vrijdag, 19 augustus 2022

Politie en gemeente Raalte roepen op verkeersborden in te leveren

Raalte – Jaarlijks worden er zo’n 250 verkeersborden – soms met paal en al – gesloopt of gestolen in de gemeente Raalte. Bijna dagelijks zijn de medewerkers van de gemeente Raalte op pad om een nieuw verkeers-, straat- of plaatsnaambord te plaatsen.

Verkeersveiligheid aangetast door weggehaalde borden

Aspirant-agenten Brouwer en Kampman: “Het ontbreken van een verkeersbord kan gevaarlijke situaties opleveren en kost veel geld om te vervangen. Laat daarom de borden gewoon hangen. En heb je er nog één in je schuur, kamer, keet of kroeg hangen? Breng hem dan terug bij de gemeentewerf of het politiebureau, zonder dat er consequenties aan zitten.”

“Een gevaarlijk kruispunt is zo gemist, zonder bord”

gemeente Raalte

Het komt het steeds vaker voor dat verkeersborden langs de wegen in de gemeente Raalte verdwijnen of worden vernield. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer een stopbord of een pas-op bord bij een gevaarlijk kruispunt mist, ligt een ongeluk op de loer.  Om dit soort gevaarlijke situaties met grote gevolgen te voorkomen, probeert de gemeente deze borden zo snel mogelijk te vervangen.

Hoge kosten en strafbaar

Het vervangen van verkeersborden brengt hoge kosten met zich mee. Een nieuw verkeersbord of straatnaambord (inclusief flespaal) kost al gauw meer dan honderd euro aan materiaal en herstelwerkzaamheden. Daarnaast is het vernielen of stelen van een verkeersbord strafbaar. Dit kan dus ook grote problemen opleveren voor de dief of vernieler en gevolgen hebben voor zijn of haar toekomst.

Lever je verkeersbord in bij de gemeente of de politie zonder straf

Politie Raalte en de gemeente Raalte zijn opzoek naar de vele verkeersborden die de afgelopen jaren verdwenen zijn. Daarom vragen zij alle inwoners om borden die thuis, in een kroeg of keet hangen, bij de gemeentewerf of het politiebureau in te leveren, zonder dat er een straf of consequenties volgen.

Het inleveren kan vanaf dinsdag 28 december 2021 tot en met donderdag 13 januari 2022 op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 uur en 14.00 uur. Het politiebureau is op de Mettingenlaan 80 in Raalte en de gemeentewerf op de Enkstraat 27 in Raalte. Ontbreekt er ergens een bord of heeft u een vernield bord gevonden? Maak dan een melding op www.raalte.nl/melding-openbare-ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio