22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Regio Zwolle vierdaagse: ‘Stap een avond mee naar de toekomst!’

Regio Zwolle Bureau organiseert vier bijeenkomsten kriskras door Regio Zwolle over de kansen die het samenwerken binnen de regio biedt. Het programma van deze avonden is vooral gericht op gemeenteraadsleden van de twintig gemeenten van Regio Zwolle. Ook de statenleden van Overijssel, Drenthe, Gelderland en Flevoland, overheidsbestuurders, ondernemers en wie bestuurlijk actief is  in het onderwijs.

Groeien, gunnen en grensontkennend

Henk Jan Meijer, voorzitter Regio Zwolle: “De basis van samenwerken in Regio Zwolle is ‘Groeien, Gunnen en Grensontkennend’. Regio Zwolle ziet een toekomst voor zich waarin we nog beter over onze eigen grenzen heen gaan kijken. Samenwerking is meer dan ooit vereist om ingewikkelde vraagstukken aan te pakken. Vaak op meer niveaus: strategisch denkend waar het moet, de handen uit de mouwen stekend waar het kan. Regio Zwolle is het geschikte vertrekpunt hiervoor. De Nieuwe Agenda die we deze avonden toelichten, is dan ook het antwoord.”

Nieuwe Agenda

Vanaf 2019 gaat Regio Zwolle vanuit een integrale Nieuwe Agenda op pad. Bestuurders van gemeenten, bedrijfsleven, onderwijs en andere maatschappelijke organisaties zijn tot deze Nieuwe Agenda gekomen. Centraal staan de vraagstukken economie, menselijk kapitaal, leefomgeving, bereikbaarheid en energie.

Programma

Onder anderen  Henk Jan Meijer en Trudy Huisman, voorzitter Economic Board Regio Zwolle praten de aanwezigen bij over de genoemde vraagstukken. De avond heeft vooral een interactief karakter. Aanwezigen wordt ook gevraagd hoe zij kunnen bijdragen aan de vraagstukken. Daarnaast is er ruimte om in gesprek te gaan met lokale ondernemers, mensen uit het onderwijs en raads- en statenleden uit andere gemeenten en provincies. De avonden vinden plaats op 4, 6, 11 en 12 september op verschillende locaties. Ze hebben alle vier dezelfde opzet. Het bijwonen van één avond is dan ook voldoende.

Regio Zwolle is een krachtige groeiregio

Regio Zwolle onderscheidt zich bij uitstek door haar gunstige ligging en prettige leefklimaat. Zij is de meest krachtige groeiregio buiten de Randstad met sterke topsectoren en krachtige innovatienetwerken. Daarmee heeft ze een ideale infrastructuur voor economische groei. Regio Zwolle kent een lichte bestuurlijke samenwerking tussen twintig gemeenten en vier provinciebesturen. Sinds 2009 timmert zij aan de weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio