10 C
De Bilt

Rode Kruis heeft zicht op nieuwe locatie

Oldebroek – In maart 2020 vernam het Rode Kruis Elburg Oldebroek dat de gemeente Oldebroek het voornemen heeft om het voormalige LHNO-gebouw aan de Van Sytzamalaan te slopen. Het Rode Kruis huurt deze plek voor de stalling van zijn voertuigen en het verzorgen van trainingen voor de vrijwilligers.

Rode Kruis Elburg Oldebroek

Omdat het Rode Kruis en de gemeente Oldebroek het belangrijk vinden dat de organisatie een goede plek houdt, in het midden van de Oldebroeker Samenleving, zijn er meteen ori├źnterende gesprekken gestart. Het resultaat van deze gesprekken is vastgelegd in een intentieovereenkomst die op maandag 1 februari is getekend door Henk Berkhout , Liesbeth Vos – Van de Weg (gemeente Oldebroek), Jan Schreurs (Kulturhus De Talter), Richard de Boer en William Hamelink (beiden van SESO).

De organisatie gaat samen met SESO een aanvraag uitwerken voor de mogelijke bouw van een stallingsplaats op het sportterrein naast Kulturhus De Talter in Oldebroek. De trainingen zullen na de zomer in de Zwikmeule, onderdeel van De Talter, gehouden worden. De organisaties, het bestuur van De Talter, de Stichting Exploitatie Sportaccommodaties Oldebroek (SESO) en de gemeente zijn blij met deze aanzet voor samenwerking en zien kansen voor alle betrokken partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio