17.4 C
De Bilt

Route van De Schans naar centrum van Zwartsluis wordt verbeterd

De werkzaamheden zijn begonnen! Tussen woonzorgcentrum De Schans en het centrum van Zwartsluis worden momenteel obstakels weggenomen. Zo maakt de gemeente deze route toegankelijker. Wethouders Jan van der Poel en Maarten Slingerland gaven onlangs het startsein voor deze pilot.


Oneffenheden in de stoepen worden verwijderd en de op- en afritten worden minder stijl en waar nodig breder gemaakt in Zwartsluis. Tegelijk kijkt de gemeente waar later nog verbeteringen nodig zijn. Dit gaat bijvoorbeeld om plekken die niet van de gemeente zijn. Ondertussen moedigen de wethouders Sluzigers aan om hun wensen of ideeën met de aannemer te bespreken.

Inwoners, meld uw ideeën!

“Op die manier kunnen we de pilot goed evalueren”, legt wethouder Slingerland uit. “We gebruiken de ideeën bij nieuwe plannen en aanpassingen in onze openbare ruimte. De input vanuit de gebruikers is dus essentieel. En wie weet, als het meezit kunnen sommige ideeën misschien zelfs gelijk op deze route in Zwartsluis worden uitgevoerd.”

Route Zwartsluis


Met de pilot geeft de gemeente Zwartewaterland een vervolg aan de ‘Week van de Toegankelijkheid’ van vorig jaar. Toen legden de wethouders de route zelf af in een rolstoel. Zo konden zij zelf ervaren welke obstakels er allemaal zijn. “We willen voorkomen dat mensen zich onzeker voelen en thuis blijven”, zegt Slingerland.

Letterlijk en figuurlijk drempels wegnemen

“De gemeente streeft naar een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland voor alle inwoners”, vult wethouder Jan van der Poel aan. Iedereen moet dus naar vermogen kunnen meedoen aan onze samenleving. We moeten dus letterlijk en figuurlijk drempels wegnemen. Dat doen we ook bij andere werkzaamheden.”


Zo zijn onlangs bij werkzaamheden aan de Berkenlaan bijvoorbeeld ook gelijk de stoepen toegankelijk gemaakt. Hier zijn ruime op- en afritten aangelegd.

Blij met snelle actie

Het initiatief voor de actie tijdens de Week van de Toegankelijkheid kwam van een werkgroep van Sluzigers. Volgens werkgroep-woordvoerder Greet Generaal waren er destijds te veel obstakels op de route. “Wij zijn dan ook erg blij dat onze actie zo snel tot reactie van de gemeente leidt. Ik hoop bovendien dat inwoners gebruik maken van de mogelijkheid om tijdens de werkzaamheden melding te maken van zaken die zij als obstakel ervaren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio