27.9 C
De Bilt

SAIL Kampen 2024: vechtzompen Vechtdal doen allemaal mee

Alle Vechtzompen in het Vechtdal nemen gezamenlijk deel aan het internationale evenement SAIL Kampen 2024! SAIL Kampen is een groot nautisch evenement dat sinds 2002 wordt georganiseerd, dit is de 7e editie. Er worden ruim 60 historische schepen verwacht en zo’n 250.000 bezoekers. Met de goede weerverwachting voor het Paasweekend een spectaculair evenement om te bezoeken!

Sail Kampen 2024 wordt groter dan alle voorgaande edities: een groots cultuurevenement met provinciale-, landelijke- en internationale allure. De historische Hanzestad Kampen, met het mooiste waterfront van Nederland, vormt hiervoor het decor. Zeilschepen uit binnen- en buitenland komen naar Kampen en te bezichtigen aan de kade.

Het nautisch erfgoed wordt gepresenteerd, er worden demonstraties gegeven, de Hanze geschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden. SAIL Kampen begint op vrijdagavond (17.30u) met de spectaculaire vlootschouw. Alle deelnemende schepen varen Kampen binnen en presenteren zich met volle zeilen en sfeervolle verlichting aan het publiek.

Bezoek Hasselt donderdag 28 maart 2024

Op de heenreis naar Kampen, zal op donderdag 28 maart in Hasselt worden overnacht. Die dag, zal tussen 17.30u en  18.00u een ontmoeting zijn met Burgemeester Bilder van de Gemeente Zwartewaterland. Hierna volgt een korte vaartour door het historische centrum van Hasselt. De schepen zullen overnachten in Jachthaven De Molenwaard.

Deelnemende vechtzompen aan SAIL Kampen

  • ‘De Vechtzomp’ uit Dalfsen
  • ‘Hanzestad Ommen’
  • De ‘Grammesberghe’ uit Gramsbergen
  • De ‘Mölle’ uit Laar (D)
  • De Vechtzomp ‘Stad Hardenberg’ is in aanbouw, maar de Stichting neemt deel met ‘Sompy’, een 50% model van een Zomp evenals de bijzondere Stoom-salonboot ‘SILKIE’ uit 1907 en Reddingssloep ‘Gebr. Bever’.

Het varend erfgoed uit het Vechtdal vaart die vrijdagmorgen het laatste stuk naar Kampen en de verwachting is daar rond 15.00 uur aan te komen. Op de vrijdagavond wordt deelgenomen aan de grote Vlootschouw (17.30u) en de zaterdag t/m maandag liggen de schepen voornamelijk in de Oude Buitenhaven, direct naast de Koggewerf.

Daar zijn de Zompen te bezoeken. Twee keer per dag wordt gevaren met gasten en belangstellenden.

Kijk voor meer informatie over de Vechtzompen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio