10.4 C
De Bilt

Soepcafé Olst deelt soep uit tijdens IJsseltheaterfietstocht

OLST – Zaterdag 27 mei vindt de eerste dag plaats van de IJsseltheaterfietstocht. Op dezelfde dag wordt ook weer het maandelijkse Soepcafé Olst georganiseerd. Beide organisaties besloten dit te combineren. Vandaar dat het Soepcafé op 27 mei uitgebreid is: ’s middags vanaf 16.30 uur kunt u bij de Goede Buren (binnen of buiten) nagenieten van de IJsseltheaterfietstocht onder het genot van een kopje soep. En ’s avonds om 18.00 uur begint ook het gewone maandelijkse soepcafé, met soep, salade en een nagerecht.

Het Soepcafé wordt gerund door vrijwilligers, met als doel een gezellige en voedzame avond te creëren en voedselverspilling tegen te gaan. Of je nu jong of oud, rijk of arm bent, alleen of samen komt, iedereen is welkom. Ook gezinnen zijn van harte welkom. Neem vooral je vrienden, buren mee!

Soepcafé Olst

Van overgebleven groente, fruit en zuivel van de Plus, (producten die net niet meer verkoopbaar zijn, maar nog steeds van prima kwaliteit), maken de vrijwilligers van het Soepcafé een heerlijke maaltijd. Op deze manier wordt er veel minder goed voedsel weggegooid. Duurzaamheid en gezelligheid gaan hand in hand.

Zoals altijd vindt het Soepcafé Olst plaats in de Goede Buren, (verzamelplaats voor duurzame initiatieven), aan de Hendrik Droststraat 22-A. In de middag is het een in- en uitloop vanaf 16.30 uur. Voor het soepcafé van de avond zijn de deuren vanaf 17.45 uur open. Om 18.00 uur  wordt dan het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten, waaronder de huur van de ruimte.

Hoe, wat en waar

  • Wat: Soepcafé Olst: maaltijd van overgebleven maar nog goede producten van de PLUS (’s middags wordt alleen soep uitgedeeld, ’s avonds soep, salade en nagerecht)
  • Organisatie: Soepcafé ism de PLUS
  • Dag: Zaterdag 27 mei 2023
  • Tijd: Vanaf 16.30 uur in- en uitloop Soepcafé met soep voor deelnemers aan de IJsseltheaterfietstocht. Om 18.00 uur maandelijkse gewone Soepcafé (deur open om 17.45 uur). Kom op tijd want Op = Op
  • Waar: Goede Buren, Hendrik Droststraat 22-A, Olst
  • Prijs: Vrijwillige bijdrage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio