Beveiliging spoorwegovergang Oude Allee

Olst-Wijhe – Voor het behouden van de onbewaakte spoorwegovergang aan de Oude Allee, moet deze omgebouwd worden naar een bewaakte spoorwegovergang. Burgemeester en wethouders vinden het namelijk zeer gewenst dat deze spoorwegovergang open blijft, nu ProRail bezig is alle onbewaakte overgangen te sluiten. Zij vraagt de gemeenteraad hiervoor een budget van € 187.500 beschikbaar te stellen.

Veelgebruikte spoorwegovergang

De overgang wordt dagelijks gebruikt door landbouwbedrijven die bij sluiting om moeten rijden om bij hun land te komen. Daarnaast blijft het wandelrondje vanuit Olst via de Oude Allee naar de omgeving Hoenlo met de wandelvoorzieningen langs de Diepenveensweg behouden. De gemeenteraad bespreekt dit voorstel in haar vergadering van maandag 24 augustus 2020.

Uitstel duurder

Het college besloot al eind 2018 om 25% van de kosten (de rest wordt betaald door het Rijk en de provincie) voor de beveiliging van de spoorwegovergang beschikbaar te stellen. De gemeenteraad zou dit in november 2020 bespreken. ProRail heeft bij de gemeente aangegeven dat inmiddels de kosten voor de beveiliging van een spoorweg fors zijn toegenomen.

Inpassen in plannen ProRail

Als de gemeente voor 1 september akkoord geeft, blijft de bijdrage voor de gemeente gelijk, omdat ProRail de werkzaamheden in de Oude Allee dan kan combineren met de bouw van een nieuw regelstation en de verwijdering van het derde spoor bij het station in Olst. Hierdoor kan ProRail de werkzaamheden efficiënt aanbesteden. ProRail wil in september 2020 starten met de voorbereidingen van deze werkzaamheden. De uitvoering zal plaatsvinden in 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img