Verbouwing en uitbreiding gymnastiekzaal de Wimpel voor SSS

Gymnastiekvereniging SSS (Sport Staalt Spieren) wil voor haar trainingen beschikken over een goede voorzieningen. Het bestuur ziet mogelijkheden om haar ambities te realiseren in de gymnastiekzaal aan de Wimpel. Dit kan door de gymnastiekzaal door de gemeente te laten verbouwen en deze uit te breiden met een turnzaal. Hierna wil SSS het nieuwe gebouw voor een langere periode van de gemeente huren. Het college van burgemeester en wethouders vindt dit een goed idee en grijpt deze verbouwing aan om de huidige gymzaal te moderniseren en te verduurzamen. De gemeenteraad zal naar verwachting het voorstel op 28 september bespreken.

SSS

Wethouder Arjan Klein wil voor de verbouwing € 1.180.000 beschikbaar stellen. Daarnaast wil hij voor de aanschaf van turntoestellen een lening aan SSS van € 100.000 beschikbaar stellen: “Het gaat om een fors bedrag en het laatste woord is aan de raad. Ik hoop dat de raad hiermee akkoord kan gaan.”

SSS is een gymnastiekvereniging die op hoog niveau met veel succes de gymnastieksport bedrijft. De vereniging zoekt al langere tijd naar een goede ruimte. Voorzitter Chris Hengelveld hierover: “We trainen zelfs in Heerde. Het lukte niet om in onze gemeente in de bestaande sportzalen goede turnfaciliteiten aan te brengen. Gelukkig kan dit nu wel op De Wimpel. Dit biedt de gymnastieksport in Elburg en omgeving een goede kwaliteitsimpuls.”

Contact met omwonenden

Over de manier waarop de verbouwing en aanbouw plaatsvinden zoekt SSS het contact met de omwonenden. Wanneer alle plannen doorgaan, de gemeenteraad akkoord is en omwonenden geen bezwaar hebben, dan kunnen de verbouwing en bouw mogelijk rond de aanstaande jaarwisseling beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio