17 C
De Bilt

Start inrichting openbare ruimte middengebied Nieuwleusen

Nieuwleusen – Met de ondertekening van de bouwteamovereenkomst op 13 maart door burgemeester Noten en wethouder Van Leeuwen namens de gemeente Dalfsen en de heer Jansen Holleboom namens NTP-Infra B.V. is een vervolgstap gezet in de realisatie van het project WOC Campus in Nieuwleusen. Na de bouw van Kulturhus De Spil is, met de inrichting van de openbare ruimte, een volgende fase aangebroken in dit omvangrijke project. In het middengebied van Nieuwleusen komt Noord en Zuid Nieuwleusen letterlijk samen en ontstaat er een bruisende kern.

Openbare ruimte

In de afgelopen periode is door Buro Mien Ruys het landschapsontwerp voor de openbare ruimte in hoofdlijnen uitgewerkt. NTP neemt nu het stokje over en neemt de verdere uitwerking en de realisatie van het plan op zich. De gemeente Dalfsen heeft ervoor gekozen om dit in een zogenaamd ‘bouwteam’ te doen. Aan dit team nemen naast de gemeente Dalfsen ook NTP, Buro Mien Ruys en de aannemer van De Spil Jansman Bouw B.V. deel. Dit team moet er voor zorgen dat de werkzaamheden goed op elkaar afgestemd worden, de veiligheid en de bereikbaarheid op en rond de bouwplaats gewaarborgd wordt en de omgeving tijdig en correct geïnformeerd wordt. Daarnaast is een belangrijke rol weggelegd voor de coördinatie van de inhuizing van Kulturhuis De Spil en de sloop van de sporthal De Schakel.

Planning

De komende periode wordt gebruikt om gezamenlijk het landschapsontwerp uit te werken tot een technisch ontwerp. Omstreeks juni wordt begonnen met de realisatie van de 1ste fase van de ruimte rondom Kulturhuis De Spil. Na de sloop van sporthal De Schakel wordt het parkeerterrein gerealiseerd. De totale werkzaamheden zullen naar verwachting omstreeks maart 2019 worden afgerond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio