14.2 C
De Bilt

Start onderhoud aan de Verlaatsbrug in Hasselt

De Verlaatsbrug in Hasselt krijgt een omvangrijke opknapbeurt. Daarbij wordt een deel van de brug gedemonteerd en verplaatst. De werkzaamheden starten op 12 februari en hebben tijdelijk gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum van Hasselt. Het is de bedoeling om de werkzaamheden klaar te hebben voor de start van het vaarseizoen.

Onderhoud Verlaatsbrug

Het onderhoud aan de Verlaatsbrug is nodig, zodat het (vaar)verkeer ook in de toekomst veilig gebruik kan blijven maken van de brug. Afgelopen najaar werd bij een reguliere inspectie houtrot in de brug geconstateerd. Daarom wordt een deel van de houten opbouw vervangen en een ander deel gerenoveerd. Verder wordt het kunststof brugdek vervangen voor een aluminium brugdek.

Voor de werkzaamheden aan de houten opbouw wordt dit deel van de brug in de week van 12 februari via het water verplaatst naar het terrein naast de kalkovens. Het onderhoud aan de houten opbouw vindt tijdelijk op deze plek plaats. Na afronding van de werkzaamheden aan deze opbouw wordt de opbouw op 15 maart teruggeplaatst op de Verlaatsbrug.

Gevolgen voor het verkeer

De totale werkzaamheden duren tot 25 maart. Om de werkzaamheden vlot en veilig uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk om de Verlaatsbrug en omliggende straten op verschillende momenten af te sluiten voor het verkeer. De afsluiting wordt aangegeven met borden. Voor het verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Meer informatie over de planning en de gevolgen voor het verkeer staat op de website www.zwartewaterlandinzicht.nl/projecten/verlaatsbrug-hasselt-119.

Tijdens de werkzaamheden worden een aantal parkeerplaatsen bij de Verlaatsbrug gebruikt als bouwterrein. Ook kunnen parkeerplaatsen op een aantal momenten niet bereikbaar zijn. De gemeente vraagt in die gevallen bewoners en bezoekers zoveel mogelijk hun auto te parkeren op de parkeerplaats aan de Grintwal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio