20.3 C
De Bilt

Steenwijk enthousiast over crossminton: een combinatie van tennis, badminton en squash

Afgelopen weken hebben deelnemers van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) groepen kennis gemaakt met de sport crossminton. De deelnemers in Steenwijk zijn zo enthousiast over deze racketsport, dat op donderdagen een vervolg komt op de clinics. Er is nu dus de mogelijkheid om op de dinsdag- en donderdagavond deze uitdagende sport te beoefenen.

Wat is crossminton? 

Crossminton is een combinatie van tennis, badminton en squash. Zowel in het materiaal, de techniek als het wedstrijdveld zijn elementen van deze drie bekende sporten terug te vinden. Het racket is het beste aan te duiden als een mini squashracket, een wedstrijd wordt gespeeld op een halve tennisbaan. De twee speelhelften liggen 12,8m uit elkaar en er is géén net.

De speeder (mini shuttle) is kleiner, zwaarder en sneller dan een traditionele badmintonshuttle, waardoor een grote afstand te overbruggen is en er snelle slagenwisselingen ontstaan. De sport is zowel indoor als outdoor te beoefenen.

Wat:                Crossminton

Voor wie:        iedereen van 16 jaar en ouder
Waar:              Racket- en Fitness Centrum Steenwijk in Tuk

Wanneer:        op de dinsdag en/ of donderdag 

Hoe laat:         van 19.00 tot 20.00 uur

Zoek jij een leuke nieuwe uitdagende vorm van bewegen, kom dan kennismaken met de sport Crossminton. De lessen worden verzorgd door meervoudig Nederlands kampioen Marcel van der Laan uit Steenwijk. Marcel zorgt er voor dat iedereen op zijn/haar niveau kan deelnemen aan deze sport, waar plezier voorop staat. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Marcel van der Laan via crossminton.nl@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio