2.8 C
De Bilt

Steenwijkerland vernieuwt speeltoestellen in openbare ruimte

Steenwijkerland – De gemeente Steenwijkerland gaat in 2023 flink wat speeltoestellen vernieuwen. Op veel plekken in de gemeente worden de toestellen vervangen door nieuwe en soms andere exemplaren. Wethouder Melvin Smit: ‘Het is een mooie impuls aan onze openbare ruimte waar de speelvoorzieningen ook onderdeel van zijn. Die willen we up-to-date houden. De toestellen moeten niet alleen leuk, maar ook veilig zijn. Daarom inspecteren we ze elk jaar.

Speeltoestellen

Op basis daarvan maken we een overzicht van de toestellen die hun beste tijd hebben gehad en vervangen moeten worden.’ Op www.steenwijkerland.nl/speeltoestellen is per kern te zien welk speeltoestel wordt vervangen en wat er voor in de plaats komt.

Niet alle speeltoestellen die dit jaar worden vervangen, staan op de lijst. Wethouder Melvin Smit: ‘In een aantal gevallen nemen we de vervanging van een speeltoestel mee in andere plannen die er in de buurt zijn. Bijvoorbeeld bij plannen waar ‘ontmoeten’ centraal staat, zoals de buurttuin in Tuk waar nu aan gewerkt wordt. Die plannen en ideeën gaan we samen met het plaatselijk belang en de buurtbewoners verder uitwerken.’ Het is de bedoeling dat alle speeltoestellen die op de gemeentelijke website staan nog voor de zomervakantie worden vervangen. Inwoners die er vragen over hebben, kunnen een e-mail sturen naar spelen@steenwijkerland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio