12.9 C
De Bilt

Tegelwippen in Zwartewaterland? Lever ze gratis in!

Voor het eerst doet de gemeente Zwartewaterland mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen. Om inwoners te helpen, biedt de gemeente Zwartewaterland vanaf nu de mogelijkheid om tegels gratis in te leveren. “We hopen hiermee nog meer mensen aan te zetten om mee te doen met het wippen van tegels”, vertelt wethouder Maarten Slingerland.

NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarbij inwoners uit gemeenten in heel Nederland tegels verruilen voor planten. Dit jaar doet Zwartewaterland voor het eerst mee. Alle tegels die in Zwartewaterland voor 31 oktober worden vervangen voor planten en bloemen tellen mee voor het klassement, mits deze tegels worden opgegeven via de website nktegelwippen.nl.

Al verschillende inwoners hebben tegels uit hun tuin gehaald om namens Zwartewaterland mee te doen aan het NK Tegelwippen. Tot tevredenheid van wethouder Slingerland. “Een groener Nederland begint in uw eigen tuin”, benadrukt hij. “Minder tegels en meer planten en bloemen in uw achtertuin, een geveltuintje naast uw voordeur, of een groen schoolplein. Er zijn veel mogelijkheden om tegels te vervangen voor groen. En elke tegel telt.”

Gratis inleveren bij Van Dijk

Om inwoners te helpen, biedt de gemeente vanaf nu de mogelijkheid om tegels gratis in te leveren. Inwoners die tegels wippen om daarmee namens Zwartewaterland mee te doen aan het NK Tegelwippen, kunnen deze tegels tijdens openingstijden gratis inleveren bij Van Dijk Containers aan de Sisalstraat 37 in Genemuiden.

“We hopen hiermee onze inwoners een steuntje in de rug te geven om een bijdrage te leveren aan de deelname van Zwartewaterland aan het NK Tegelwippen”, legt wethouder Slingerland uit. “Vervangt u tegels in uw tuin of op uw erf door groen? Dan kunt u bij Van Dijk uw tegels gratis inleveren. We vragen dan wel of u het aantal tegels wilt opgeven via de website nktegelwippen.nl. Zo tellen uw gewipte tegels mee voor het klassement van het NK Tegelwippen.”

Beter voorbereid op het extremere weer

Met het wippen van tegels helpen inwoners uit Zwartewaterland mee aan een beter klimaat. Slingerland: “Onze leefomgeving is sterk versteend. Daar kunnen we samen verandering in brengen. Op die manier zijn we beter voorbereid op het extremere weer waarmee we te maken krijgen. Zoals hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio