15.5 C
De Bilt

Toeristisch Platform Oldebroek en gemeente samen aan de slag

Oldebroek Woensdag 21 juli ondertekenden Bob Bergkamp, wethouder recreatie en toerisme van de gemeente Oldebroek, en Sander de Haas, voorzitter van het Toeristisch Platform Oldebroek, een convenant. Met dit convenant bekrachtigen de partijen dat zij de komende jaren samen het actieprogramma van de toeristische sector gaan uitvoeren.

Toeristisch Platform Oldebroek

Het Toeristisch Platform Oldebroek (TPO) fungeert al vele jaren als platform voor ondernemers en organisaties op het gebied van recreatie en toerisme in de gemeente Oldebroek. Voor de gemeente is het TPO de gesprekspartner namens de toeristische sector. Twee weken geleden is het TPO een stichting geworden, om haar rol nog beter in te kunnen vullen.

Samen aan den slag

De gemeente en het TPO hebben de afgelopen tijd gewerkt aan het opstellen van de gezamenlijke ‘Visie en actieprogramma recreatie en toerisme Oldebroek 2030’. Daarmee willen ze recreatie en toerisme in de gemeente Oldebroek een impuls geven. De visie, het actieprogramma en de daarvoor beschikbare budgetten zijn op 22 april 2021 door de gemeenteraad van Oldebroek vastgesteld. De gemeente en het TPO willen nu ook samen uitvoering geven aan dit actieprogramma. Daarbij hebben de beide partijen elk hun eigen rol en verantwoordelijkheid. Om de gezamenlijke ambitie en de manier van samenwerken te beschrijven en te bekrachtigen is een convenant opgesteld.

Met de samenwerking willen de gemeente en het TPO onder anderen zorgen voor:

·         een aantrekkelijke en gastvrije gemeente voor zowel bezoekers als inwoners;

·         een sterk toeristisch ondernemingsklimaat, met meer omzet door meer bezoekers;

·         een krachtige positie van het TPO in de toeristisch recreatieve ontwikkeling van de gemeente Oldebroek;

·         een goede samenwerking tussen gemeente en TPO, publieke en private inspanningen.

Wethouder Bob Bergkamp is blij met de nieuwe afspraken: “Na de ondertekening van het convenant gaan we samen aan de slag om het actieprogramma tot een succes te maken. Het werkplan voor 2021 en 2022 is al bijna klaar. Iedereen die hier ook aan bij wil dragen kan zich melden bij het TPO of bij de gemeente.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio