6.7 C
De Bilt

Trekvaartzone opnieuw in beeld voor Landschapsprijs Overijssel 2019

IJsselmuiden – De Trekvaartzone in IJsselmuiden is opnieuw genomineerd voor een prijs. Eerder dit jaar won het al de landelijke prijs voor beste project in de openbare ruimte en liet het 28 andere initiatieven uit heel Nederland achter zich. Nu is dit prachtige unieke natuurgebied opnieuw genomineerd; dit keer voor de Landschapsprijs van Overijssel. Een vakjury bepaalt voor 60% wie de prijs krijgt; de andere 40% ligt in handen van het publiek. Stemmen kan nog tot en met vrijdag 27 september via hun website.

Trekvaartzone

In de Trekvaartzone, gelegen tussen stad en buitengebied, staan natuurontwikkeling en recreatief gebruik voorop. Waar het gebied voorheen niet of nauwelijks toegankelijk was, biedt het ontwerp nu bij uitstek de mogelijkheid om door het gebied te wandelen, te spelen en te genieten van rust en natuur die hier volop aanwezig is.

Unieke samenwerking met bewoners IJsselmuiden

Het gebied haalt zijn kracht uit de betrokkenheid en trots van bewoners. In overleg met bewoners en kinderen van CNS De Groenling is een aantrekkelijk, goed ontwikkeld natuurgebied ontstaan waar kinderen kunnen spelen, struinen, waar gewandeld kan worden, waar de school natuurprojecten kan uitvoeren, honden kunnen worden uitgelaten, waterberging wordt gerealiseerd, waar cultuurhistorische elementen behouden blijven, kinderen van de zorginstelling kunnen genieten van het gebied en in contact kunnen komen met andere kinderen.

Landschapsprijs Overijssel voor Trekvaartzone

Met de Landschapsprijs stimuleert Landschap Overijssel gemeenten om zich in te zetten voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Dit jaar gaat de prijs niet naar een gemeente, maar naar een gemeentelijk project. Dat kan ook een initiatief zijn van inwoners, waarbij de gemeente nauw betrokken is.

Uitreiking

De Gemeentelijke Landschapsprijs wordt uitgereikt tijdens de Contactdag Gemeenten 2019 op donderdag 17 oktober. De prijs bestaat uit een lindeboom en een geldbedrag van € 2.500,- en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio