2.2 C
De Bilt

Locatie tweede Tiny Forest in Kampen gevonden

Kampen – Voor de aanleg van een tweede Tiny Forest in Kampen, is een goede plek gevonden, namelijk naast de Willem van Oranjeschool aan de Gevers van Endegeeststraat in Kampen. Na de oproep in februari van IVN Natuureducatie en gemeente Kampen om initiatieven en nieuwe plekken aan te dragen, hebben bijna 20 initiatiefnemers hieraan gehoor gegeven. De locatie bij de Willem van Oranjeschool en hun plan kwam als beste uit de bus.

Van grijs plein naar groene oase

Corrie van ’t Hul, directrice van de Willem van Oranjeschool: “Wij hebben een grijs en niet-uitnodigend plein. We willen de kinderen stimuleren om spelend tot leren te komen, in een duurzame en verantwoorde leeromgeving. Ook weten we dat kinderen (en volwassenen) beter leren en functioneren als ze dagelijks in aanraking komen met de natuur. Als school willen we kinderen laten opgroeien tot wijze wereldburger in wording. Daar hoort zorg voor de natuur helemaal bij. Het Tiny Forest biedt een natuurrijke leer- en speelomgeving. In onze wijk zijn niet veel buitenspeelmogelijkheden voor kinderen. Heel graag willen wij eraan bijdragen dat kinderen worden uitgenodigd om buiten én samen te spelen.”

Minibos om de hoek

Wethouder Jan Peter van de Sluis: “Ik ben blij met het enthousiasme van de Willem van Oranjeschool om aan de slag te gaan met en in een minibos om de hoek. Het wordt niet alleen een mooie ontmoetingsplek voor buurtbewoners, maar misschien nog wel belangrijker, de kinderen van de school krijgen er straks ook les. Wat is nou leuker en leerzamer dan in een buitenlokaal te zijn en daar te leren over de natuur? We zoeken nu naar een derde en voorlopig laatste locatie, zodat we nog meer kunnen bijdragen aan biodiversiteit en vergroening van de stad.”

Binnenkort ook derde locatie

Eind november 2019 verrees al het eerste Tiny Forest in Kampen naast het schoolplein van basisschool Villa Nova. In het najaar van dit jaar wordt het tweede minibos aangelegd. Binnenkort wordt de locatie bekendgemaakt van het derde Tiny Forest in Kampen, zodat ook de laatste in Kampen aangelegd kan worden.

Tiny Forest: minibos ter grootte van een tennisbaan

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek in de wijk. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Dit project van IVN Natuureducatie is mede mogelijk gemaakt dankzij medewerking van de gemeente Kampen en een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio