5.7 C
De Bilt

Vechtfloat start met pilotjaar en vergoot duurzame beleefbaarheid

Vechtdal – In het Vechtdal hebben regionale partijen de ambitie om de beleefbaarheid van de Vecht duurzaam te ontwikkelen en te versterken. Afgelopen jaar is er nauw samengewerkt om het innovatieve project Vechtfloat in de vorm van een pilot te lanceren: De Vechtfloat gaat deze zomer voor het eerst varen op de Vecht. De elektrische pontonbootjes zijn vanaf drie opstapplekken te huren

Vechtfloat

Een ontspannen tochtje is natuurlijk altijd leuk, maar vooral als je daarmee ook nog iets leert van de natuur en met zo’n bootje nog bewuster wordt van de prachtige rivier De Vecht. De drie pilotlocaties zijn bij Expedition Outdoor (Haven Hardenberg), Vechtdal Express (Rheeze) en Vechtdal Hooglanders (Beerze). Zij gaan de bootjes verhuren vanuit hun eigen steigers. De stichting Vechtfloat heeft veel gebruik gemaakt van de expertise van Vechtdal Marketing/Marketing Oost en het Ondernemershuis om de juiste partners te vinden én de financiering rond te krijgen van dit unieke project.

OerHardenbergs product

Het idee is zo’n twee jaar geleden ontstaan bij twee jonge ondernemers, Jelle Timmermans en Gert Kremer. Vanuit hun expertise in de metaalwereld zijn zij gaan zoeken naar de beste materialen om deze plannen te verwezenlijken. Daarnaast zochten zij partners in de recreatie, die hun duurzame pontonboten willen verhuren. “Al met al resulteerde dit in een mooi plan door het gehele Vechtdal tussen de Haven van Hardenberg en Junne”, aldus de bedenkers Jelle Timmermans en Gert Kremer. “We zijn heel blij dat we deze zomer kunnen gaan varen. We starten met een 8-tal boten, zodat er bij elke pilotlocatie meerdere duurzame pontonboten beschikbaar zijn.”

Acht uur vaarplezier

De duurzame elektrische bootjes kunnen zo’n acht a tien uur varen. De boot is zo ontwikkeld dat ze uitermate geschikt is voor het bevaren van de Vecht. Doordat de boot uit twee drijvers bestaat, wordt deze boot makkelijk vooruit gedreven zonder veel water te verplaatsen. De bootjes zijn ook voorzien van comfortabele kussens en een klein zonnedakje, zodat het goed toeven is op het bootje. De bootjes bewegen vrij stil over het water, waardoor men optimaal van de natuur en rust kan genieten. Meer informatie hierover is te vinden op www.vechtfloat.nl. In de toekomst wordt ook de gezamenlijke marketing met www.vechtdaloverijssel.nl verder ontwikkeld in de vorm van campagnes, interactie en storytelling.

Vechtdal; groene, gastvrije en gezonde regio

Ook MarketingOost – Vechtdal Marketing is heel trots op het ondernemerschap en verbindend vermogen van de ondernemers. Samen draagt een ieder een steentje bij aan een groene, gastvrij en gezonde regio. Dankzij de Regiodeal kan MarketingOost – Vechtdal Marketing dit soort collectieve initiatieven extra aanjagen.

Beleving en natuur

In nauw contact met Ruimte voor de Vecht, waaronder waterschap Vechtstromen, die de kaders van varen en mogelijkheden aangeven, en de gemeenten wordt er gekeken naar de verhuur-mogelijkheden in de toekomst. De pilot-locaties van Vechtdal Express en Vechtdal Hooglanders zijn afhankelijk van de rust- en druktepunten rondom de Vecht. Na de zomer wordt dit nader bekeken. Voor de drie verhuurpartijen is de Vechtfloat een mooie toevoeging op de al bestaande samenwerking tussen de partners en een passende toevoeging op hun activiteiten. Iedereen streeft naar een duurzamere verhuur, waarbij de beleving en de natuur hand-in-hand centraal moeten staan. De verhuurpartners zullen zich na het pilotjaar vooral richten op het aanbod van unieke arrangementen die de rivier de Vecht verbindt met het land en al haar mooie lokale producten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio