Verkentoren wordt verboden terrein tussen 22.00 en 6.00 uur

Hattem – De Verkentoren in Hattem is binnenkort tussen 22.00 en 6.00 uur niet meer toegankelijk voor bezoekers. Dit heeft de gemeente Hattem besloten in verband met regelmatig terugkerende vernielingen en overlast op deze locatie. Voor deze maatregel wordt Artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht ingezet. Dit betekent dat er meteen een boete kan worden opgelegd als iemand dit toegangsverbod overtreedt.

Mogelijkheden onderzocht

Burgemeester Marleen Sanderse: “De Verkentoren oefent nog steeds aantrekkingskracht uit op groepen jongeren die voor overlast zorgen. Er is regelmatig sprake van geluidsoverlast, vernielingen en het achterlaten van rommel op deze locatie. We hebben verschillende mogelijkheden onderzocht om deze problemen aan te pakken. Deze maatregel biedt ons op dit moment de meeste ruimte om dit te doen.”

De problemen doen zich vooral voor in de late avond en nachtelijke uren. Ook omwonenden hebben hier last van. “Daarom hebben we gekozen voor een toegangsverbod tussen 22.00 en 6.00 uur op deze locatie”, deelt Sanderse mee.

Mooi uitzichtpunt in Verkentoren

De toren op de stadsmuur is een aantal jaren geleden gerenoveerd. De plek wordt vanwege het historische karakter en mooie uitzicht ook vaak bezocht tijdens stadswandelingen. “Dit blijft buiten de uren met een toegangsverbod gewoon mogelijk”, geeft de burgemeester aan.

Borden ter plekke

Het besluit wordt bekend gemaakt in de gemeenterubriek en op borden ter plekke. “Daarna zullen we handhavend optreden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img